Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Β. Κικίλιας: Διαθέσιμα εμβόλια για όλους τους ενηλίκους από τέλος Μαΐου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ότι όλα τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όσους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-44, αλλά και για όλους τους ενηλίκους από τέλος Μαΐου προανήγγειλε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας σχετικά με το σχέδιο «Ελευθερία» και τους εμβολιασμούς στη χώρα μας, «το 70% των συμπολιτών μας άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαΐου», όταν και θα ανοίξει και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό μικρότερων ηλικιών, όπως εξήγγειλε ο υπουργός ο οποίος επεσήμανε ότι «τον Ιούλιο θα εμβολιάζονται όλοι οι ενήλικοι άνω των 18 ετών». Μάλιστα, ανέφερε ότι χθες έγιναν 111.000 εμβολιασμοί, ενώ και σήμερα φαίνεται πως θα γίνουν πάνω από 100.000 και «στόχος είναι μέσα στον Ιούνιο να φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς».

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Τι ισχύει για το εμβόλιο Astrazeneca και τις γυναίκες

Όσον αφορά το «τείχος ανοσίας», σύμφωνα με τον κ. Κικίλια αυτό θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, μέσα στο καλοκαίρι, υπολογίζοντας τους εμβολιασθέντες και όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία, επειδή νόσησαν από τον κορωνοϊό. «Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τις παραδόσεις των εμβολίων, αλλά εάν συνεχιστούν ως έχουν και οι εταιρίες είναι συνεπείς στις παραδόσεις τους, θα πετύχουμε την ανοσία που θέλουμε», υπογράμμισε.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Πόσο πιθανό είναι να μολυνθείτε μετά τον εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού των εμβολιασμών είχε ανοίξει για τους 30-39 και 40-44, μόνο με την επιλογή του εμβολίου της AstraZeneca. Από τέλος Μαΐου, ακόμα και αυτή η ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να κλείσει ραντεβού και για τα υπόλοιπα εμβόλια που έχει προμηθευτεί η χώρα μας -δηλαδή της Pfizer, της Moderna και της Johnson & Johnson-, ανάλογα με το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο κλείνει το ραντεβού.

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων, ο υπουργός ανέφερε ότι «ο ΕΜΑ εξετάζει τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών έπειτα από αίτημα της Pfizer και αν αυτό εγκριθεί θα προγραμματιστεί και ο εμβολιασμός των παιδιών αυτής της ηλικίας», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να γίνει και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

[Πηγή: protothema.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ