Κεντρικό Θέμα
Αύξηση 100% στις εισαγωγές με γρίπη στα νοσοκομεία – Σαρώνει και o κορονοϊός
Οι επιπτώσεις της πρώτης μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας της φετινής χειμερινής περιόδου, αρχίζει να αποτυπώνεται στα Επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων, με τον αριθμό των περιστατικών γρίπης και COVID-19 να αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Στα γενικά νοσοκομεία της χώρας, οι προσελεύσεις και οι εισαγωγές ασθενών με γρίπη παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 100% σε σχέση με τις ίδιες ημέρες του προηγούμενου έτους. Στην Αττική, μεγάλα νοσοκομεία δέχονται περισσότερους από 20 ασθενείς με γρίπη ανά εφημερία, εκ των οποίων οι μισοί χρειάζονται νοσηλεία.
Μόνο μέσα σε μία ημέρα, την Παρασκευή (27/12/2024), σε μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, 21 ασθενείς νοσηλεύονται με γρίπη, με έναν από αυτούς σε ΜΕΘ. Ο συγκεκριμένος ασθενής εισήχθη για άλλο λόγο στο νοσοκομείο, αλλά βρέθηκε θετικός και στη γρίπη, όπως αναφέρουν στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Αυξάνονται οι ιώσεις και η κίνηση στα παιδιατρικά νοσοκομεία του ΕΣΥ
Παρά τη μείωση των περιστατικών COVID-19 κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, η τελευταία δεκαήμερη καταγραφή δείχνει νέα ραγδαία άνοδο στις προσελεύσεις και τις εισαγωγές.
Σήμερα νοσηλεύονται 405 ασθενείς με COVID-19 στα νοσοκομεία όλης της χώρας, εκ των οποίων μόνο 8 βρίσκονται σε ΜΕΘ.
Στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η κίνηση είναι αντίστοιχη με την περσινή. Ένα δίχρονο παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Αγλαΐα Κυριακού» με γρίπη, αλλά η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή.
Ανάγκη εμβολιασμού, έστω και τώρα
Με τις γιορτές να αυξάνουν τον κίνδυνο διασποράς των ιών λόγω συνωστισμού, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εφιστούν την προσοχή.
Και συγκεκριμένα, τα παρακάτω προληπτικά μέτρα:
-Αποφυγή συνωστισμού: Ελαχιστοποιήστε την επαφή σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο.
-Χρήση μάσκας: Φορέστε μάσκα ακόμα και αν εμφανίσετε ήπια συμπτώματα λοίμωξης.
-Μείνετε σπίτι: Μην κυκλοφορείτε όταν έχετε συμπτώματα.
-Εμβολιασμός: Το κλειδί για την πρόληψη
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει την ανάγκη εμβολιασμού κατά της γρίπης -έστω και τώρα- ιδιαίτερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Αλίμου3 εβδομάδες ago
Άλιμος: Τα δύο σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες της τροχαίας
-
Κεντρικό Θέμα6 ημέρες ago
Διορισμοί εκπαιδευτικών 2025: Πότε και πώς ανακοινώνονται τα ονόματα
-
Ειδήσεις6 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Βριλησσίων5 έτη ago
Δήμος Βριλησσίων: Άγνωστοι βανδάλισαν το Θέατρο Νταμάρι-Αλίκη Βουγιουκλάκη
-
Κεντρικό Θέμα3 ημέρες ago
ΕΕΤΑΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα12 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός