Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Αττική Οδός: Συνεχίζεται το φιάσκο με εγκλωβισμένους οδηγούς – 2.000 ευρώ αποζημίωση ανά αυτοκίνητο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού οδηγών που βρίσκονται για ώρες ακινητοποιημένοι στην Αττική Οδό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία “Ελπίδα”.

Πιο αναλυτικά, σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται. Οι περιγραφές ανθρώπων που έμειναν και κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμα και μετά από 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, συγκλονίζουν.

Για κάποιους πολίτες συμπληρώνονται 24 ώρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς ακόμη και τώρα να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

 

Κόσμος πήδηξε στις ράγες του Προαστιακού

Απίστευτα είναι τα σκηνικά που εξακολουθούν να εκτυλίσσονται και στο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς οι εκατοντάδες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και στο αεροδρόμιο, μετρούν κοντά 24 ώρες ταλαιπωρίας.

Έτσι τη στιγμή που παραμένουν εκατοντάδες οι εγκλωβισμένοι στο «Ελ. Βενιζέλος», ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έκτακτου δρομολογίου του προαστιακού, για τη μεταφορά των πολιτών στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και να επιστρέψει να παραλάβει κι άλλους.

Ωστόσο, ούτε αυτό δεν κατάφερε να διεξαχθεί ομαλά, καθώς ο συρμός έφτασε στον σταθμό με μισή ώρα καθυστέρηση και μάλιστα, σε διαφορετική πλατφόρμα, χωρίς να υπάρξει καμία έγκαιρη ενημέρωση.

Εξαντλημένοι επιβάτες, προκειμένου να μην χάσουν το μοναδικό -μέχρι στιγμής- δρομολόγιο που θα τους απομακρύνει από το αεροδρόμιο, πήδηξαν στις ράγες και σκαρφάλωσαν στην απέναντι πλατφόρμα.

 

2.000 ευρώ αποζημίωση ζήτησε ο Μητσοτάκης

Aποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο θα δώσει η Αττική Οδός, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνος.

Στη σύσκεψη έγινε αποτίμηση της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία.

Σχετικές ενημερώσεις και ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη στις 11.00 και από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα στις 11.30.

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τη διοίκηση της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού και ζήτησε την καταβολή του ποσού των 2000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο αυτοκίνητο. Η εταιρεία το αποδέχθηκε.”

 

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ