Απαγόρευση κυκλοφορίας: Χρονικούς περιορισμούς στα έντυπα μετακίνησης εξετάζει η κυβέρνηση [βίντεο, εικόνες]

0

Τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται, όπως στη κεντρική παραλία Θεσσαλονίκης αλλά και οι ουρές έξω από τράπεζες, οδηγούν την κυβέρνηση σε αυστηροποίηση των μέτρων με εφαρμογή χρονικού περιορισμού στα έντυπα μετακίνησης.

Μπορεί το σύνολο των πολιτών να έχει αντιδράσει θετικά στα μέτρα περιορισμού προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού στην χώρα, ωστόσο, οι εικόνες από την παραλία Θεσσαλονίκης και οι ουρές έξω από τράπεζες αναγκάζουν την κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά την αυστηροποίηση του πλαισίου των μετακινήσεων με την επιβολή χρονικών περιορισμών στα έντυπα μετακίνησης.

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ την ώρα που από το πρωί δεκάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι, συνωστίζονταν έξω από τράπεζες χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλουν οι ειδικοί προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τις σκέψεις να τεθεί χρονικό όριο στις εξόδους. Μάλιστα σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» αναφέρει ότι η κυβέρνηση εξετάζει να υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο από την ώρα της αποστολής του μηνύματος για την επιστροφή του πολίτη.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το χρονικό όριο στις μετακινήσεις 

Το σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με την εφημερίδα περιλαμβάνει ένα καθορισμένο χρονικό όριο επιστροφής από τη στιγμή που ο πολίτης θα στείλει μήνυμα στο 13033. Το συγκεκριμένο μέτρο θεωρείται πως θα περιορίσει και τις άσκοπες μετακινήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδας, καθώς η εφαρμογή του θα καταργήσει τη γραπτή βεβαίωση για έξοδο από το σπίτι στην οποία δεν μπορεί να φαίνεται ο χρόνος που συντάχθηκε, όπως στο sms.

«Η υπερβολική χρήση από τους λίγους, θα κάνει τους πολλούς να μην έχουν αυτή τη δυνατότητα», είπε ο Στέλιος Πέτσας. Τόνισε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που φαίνεται πως αποδίδουν. Σε εμάς επαφίεται να συνεχιστεί το καλό αποτέλεσμα δήλωσε. Οι εξαιρέσεις απομονώνονται, τα πρόστιμα επιβάλλονται, τόνισε ο κος Πέτσας.

Η κοσμορυροή οδήγησε στο κλείσιμο της κεντρικής παραλίας Θεσσαλοίκης

Οι εικόνες από την γεμάτη από κόσμο παραλία της Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Μετά από την έκτακτη σύσκεψη του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας, υπό τους κ.κ. Ζέρβα και Τζιτζικώστα αντίστοιχα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε νέα αυστηρότερα μέτρα, από την στιγμή που αρκετός κόσμος δεν συμμορφώνεται.

Έτσι, από σήμερα το πρωί θα κλείσει η Νέα Παραλία, καθώς θα τοποθετηθούν κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως και το Μέγαρο Μουσικής, αλλά και σε όλα τα κάθετα στενά που οδηγούν προς τη Νέα Παραλία, εμποδίζοντας την κίνηση των πολιτών.

Άλλη μία τουλάχιστον επικίνδυνη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός το πρωί της Τρίτης και έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά. Οι πολίτες στήθηκαν στην ουρά είτε για να πάρουν τις συντάξεις τους είτε για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους που λήγουν σήμερα ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριξαν ότι είτε δεν μπορούν είτε δεν γνωρίζουν να κάνουν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά.

Kάτοικοι άλλοι υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι δεν είχαν κανέναν να τους εξυπηρετήσει κι γι’ αυτό αναγκάστηκαν να στηθούν στην ουρά. Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Η αστυνομία έξω από τις τράπεζες για τηρηθούν οι αποστάσεις 

Με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ άνδρες της ΔΙΑΣ μεταβαίνουν έξω από τις τράπεζες για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν βγει από τα γραφεία και βρίσκονται στο δρόμο για την επιτήρηση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, όπως και αστυνομικοί που ασχολούνται με την καταπολέμηση του εγκλήματος που λόγω του κορωνοϊού είναι ανύπαρκτο επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.