Αγίου Πνεύματος: Πώς λειτουργούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα

0

Έφτασε η αργία του Αγίου Πνεύματος και η ευκαιρία για μεγάλο μέρος των εργαζομένων να απολαύσουν τις πρώτες ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Ωστόσο, κάποιοι θα αναγκαστούν να προσέλθουν στο χώρο εργασίας τους, όπως για παράδειγμα οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ. Συγεκριμένα:

Αρχικά, τα ωράρια λειτουργίας των σούπερ μάρκετ δεν θα επηρεαστούν από την αργία του Αγίου Πνεύματος, καθώς η Δευτέρα 21η Ιουνίου δεν είναι επίσημη αργία για όλους τους εργαζομένους.

Ειδικότερα, το ωράριο των σούπερ μάρκετ μέχρι τη Δευτέρα (21/6)και ώρα 06:00, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) θα είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες εργάσιμες μέρες. Δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα στα καταστήματα τροφίμων να έχουν ανοικτές τις πόρτες τους για τους καταναλωτές από τις 07.00 έως τις 22.30.

 

Δείτε επίσης: Καιρός: “Ανεβαίνει” ο υδράργυρος τη Δευτέρα – Καύσωνας εντός της εβδομάδας

 

Σημειώνεται ότι από χθες, Σάββατο 19 Ιουνίου, μειώθηκε η αναλογία των πελατών σε 1 ανά 16 τ.μ. από 1 ανά 25 τ.μ. με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού.

Ωστόσο, τη Δευτέρα οι τράπεζες θα είναι κλειστές, ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά. Αναφορικά με τα φαρμακεία και τα πρατήρια υγρών καυσίμων, αυτά θα λειτουργήσουν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

 

 

[Πηγή: iefimerida.gr]

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.