Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ένοχος για ανθρωποκτονία ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος – Ισόβια κάθειρξη συν 11 χρόνια η ποινή

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνα ένοχος και χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Καρολάιν, κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η εισαγγελία δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον δράστη, ο οποίος μέσα από την απολογία του επιχείρησε να πείσει ότι επρόκειτο για μια πράξη που διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής.

Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός καταρρίφθηκε από τη Δικαιοσύνη, βάσει της οποίας ο Αναγνωστόπουλος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μετά την ανακοίνωση της τελικής ποινής από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η οικογένεια της Καρολάιν δήλωσε δικαιωμένη μεν, ωστόσο είπαν «το παιδί δεν γυρίζει πίσω».

Ο συνήγορος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς, Αθανάσιος Χαρμάνης ουσιαστικά έδωσε τον τόνο της σοβαρότητας της εν λόγω δίκης και εν τέλει της απόφασης του δικαστηρίου.

«Του επιβλήθηκε η εσχάτη των ποινών. Νομίζω ότι ήταν μία ιστορική δίκη. Η Καρολάιν έγινε σύμβολο. Η απόφαση του δικαστηρίου δεν επέτρεψε στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να συνεχίσει την παραπλάνηση. Η Καρολάιν ψυχορραγούσε στα χέρια του για 402 δευτερόλεπτα», δήλωσε χαρακτηριστικά o κ. Χαρμάνης.

 

Αναλυτικά οι ποινές

Στον 34χρονο συζυγοκτόνο πιλότο επιβλήθηκε ποινή ισοβίων για την δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς και κάθειρξη 10 ετών για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας του ζεύγους, την οποία κρέμασε για να στήσει σκηνικό ληστείας.

Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την επιβολή χρηματικής ποινής 400 ημερήσιων μονάδων επί 50 ευρώ, δηλαδή 20.000 ευρώ.

Τέλος, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών και ποινή τριών χιλιάδων, ενώ για την ψευδή καταγγελία στις αρχές επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Έτσι, οι τελικές ποινές που αποφασίστηκαν για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μετά τη συγχώνευση των ποινών είναι: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία συν κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, ενώ επέβαλε χρηματική ποινή 21.000 ευρώ.

 

 

[Με πληροφορίες από protothema.gr και iefimerida.gr]

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ