Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΚΕΔΕ: Επιχορήγηση 75 εκατ. ευρώ στους Δήμους λόγω πανδημίας – Ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την παρουσία Προέδρων από Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων από όλη τη χώρα, μεταξύ των άλλων θεμάτων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΚΕΔΕ για το 2021.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε το ΔΣ ότι μέσα στις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εσωτερικών θα δώσει έκτακτη χρηματοδότηση, οριζόντια σε όλους του Δήμους, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες λόγω των περιοριστικών μέτρων από την πανδημία.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι μετά τις γιορτές θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια ακριβής καταγραφή των απωλειών ανά Δήμο, ώστε όλοι οι Δήμοι και κυρίως οι τουριστικοί, νησιωτικοί και ορεινοί, να χρηματοδοτηθούν με βάση τις πραγματικές απώλειες των εσόδων τους.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι σύσσωμη τη Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει παρούσα στον εθνικό αγώνα για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τον κωδικό «Ελευθερία». Οι Δήμαρχοι θα δώσουν το παράδειγμα ώστε να καμφθούν τυχόν δισταγμοί και να πειστεί ο πληθυσμός να εμβολιαστεί.

«Το πρόσταγμα το έχει το Υπουργείο Υγείας, όμως Δήμαρχοι, δημοτικοί υγειονομικοί υπάλληλοι, κοινωνικές δομές των Δήμων είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε για να μπορέσει να τρέξει το πρόγραμμα. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι για να τελειώσει ο εφιάλτης που έχει αλλάξει τις ζωές μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ