Τέσσερα βραβεία για τον Χ-τύπο, το xtypos.gr και το syneidisi.com

0

Στο υψηλό επίπεδο της περιφερειακής ενημέρωσης παρέμειναν και φέτος η εφημερίδα “Χ-τύπος”, το xtypos.gr και το syneidisi.com και αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από τα Regional Media Awards 2019, που απονεμήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Gazarte στο Γκάζι.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η εφημερίδα «Χτύπος» έλαβε τη χρυσή διάκριση “ Best Design” στην κατηγορία “Πρωτοποριακός Σταθερός σχεδιασμός, Πρωτοσέλιδου και εσωτερικών σελίδων εφημερίδας τοπικής αυτοδιοίκησης”,  αφού κέρδισε GOLD βραβείο.

Να σημειωθεί ότι, εξίσου σημαντικό είναι πως από όλες τις υποψηφιότητες εφημερίδων από όλη την Ελλάδα που διαγωνίστικαν σε αυτή την κατηγορία, κανένα μέσο δεν κατάφερε να συμπληρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία που χρειαζόταν όχι για GOLD βραβείο αλλά ούτε για κάποιο άλλο, SILVER ή BRONZE.

Εν συνεχεία στην κατηγορία Best Overall Editorial Presence | Εφημερίδες | Περιοδικά,  η εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” για την καλύτερη συνολική ειδησεογραφική παρουσία εφημερίδας για την περιφέρεια και τους δήμους της Αττικής, κέρδισε το βραβείο BRONZE.

Στην ενότητα Advertising και την κατηγορία Best Multiplatform η εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ”  με θέμα, “Συνδυασμός εντύπου με την online έκδοση του μέσου για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας” αποκόμισε το BRONZE βραβείο.

Ο όμιλος media του Αντώνη Κατωπόδη, συμμετείχε με ένα ακόμη μέσο, το ανανεωμένο ειδησεογραφικό site της καθημερινής εφημερίδας “Συνείδηση”  στην ενότητα Digital Media και την κατηγορία Website, με θέμα “Ειδησεογραφικό site για άμεση και συνεχή ενημέρωση τοπικής αυτοδιοίκησης” όπου, συμμετείχε πρώτη φορά στα Regional Media Awards, κέρδισε βραβείο SILVER.

Να σημειωθεί και εδώ ότι, με βάση τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής για την τελική κατάταξη θέσης, κανένα άλλο μέσο δεν κατάφερε να μπει στα βραβεία οπότε το μοναδικό που απονεμήθηκε, το κέρδισε το www.syneidisi.com. Τα βραβεία παρέλαβε ο διευθυντής και ιδιοκτήτης των μέσων, Αντώνης Κατωπόδης, ο οποίος σε δήλωσή του με την ευκαιρία παραλαβής του GOLD βραβείου, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Οι συνεργάτες μου και εγώ σχεδιάζουμε και εφαρμόζουμε καινοτόμες ιδέες στο χώρο μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Τα Regional Media Awards
Να θυμίσουμε ότι τα Regional Μedia Αwards διοργανώνονται από την Boussias Communications και το περιοδικό Μarketing Week για όλα τα περιφερειακά και τοπικά μέσα της Ελλάδας, με την κριτική επιτροπή φέτος να είναι διευρυμένη. Πρόεδρος ήταν ο Νίκος Χατζηνικολάου, Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ), και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκδοτών Εφημερίδων (ΕΝΡΑ), η συμμετοχή του οποίου επιβεβαιώνει και επισφραγίζει την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας, αλλά και την εξελικτική πορεία των βραβείων.

Στα βραβεία συμμετέχουν εφημερίδες-περιοδικά, ραδιοφωνικοί σταθμοί, τηλεοπτικά κανάλια, site, και για να βραβευτεί κάποιο μέσο που έχει να προβάλει τη δουλειά του ή κάποια στοιχεία από αυτήν για την κατηγορία που διαγωνίζεται, θα πρέπει μετά από αυστηρή αξιολόγηση των κριτών σε απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, να συμπληρώσει την απαιτούμενη βαθμολογία στο μέσο όρο, από την βαθμολογία που έδωσαν όλοι οι κριτές.

Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 200 συμμετέχοντες, αριθμός που αντικατοπτρίζει τη σημαντική αποδοχή της διοργάνωσης από την αγορά, καθώς και την προσπάθεια αναβάθμισης των βραβείων, παρουσία ιδιοκτητών, ανώτατων και ανωτέρων στελεχών σημαντικών Περιφερειακών και Τοπικών ΜΜΕ, εκπροσώπων της διαφημιστικής αγοράς, διαφημιζόμενων, δημοσιογράφων κ.ά.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.