Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας από το Χ-τύπο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Χ-τύπος και το xtypos.gr συγκεντρώνουν και παρουσιάζουν τα επιχειρηματικά νέα της εβδομάδας (20/11) για την πλήρη ενημέρωση ιδιωτών, φορέων και επαγγελματιών.

  • Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών του ΣΔΟΕ βρέθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις για απάτη και λαθρεμπόριο τις τελευταίες ημέρες μετά από εκτεταμένες έρευνες για την καταπολέμηση της απάτης και του λαθρεμπορίου. Οι έλεγχοι ήταν εντατικοί και έφεραν στο φως βιομηχανική μονάδα που δήλωνε εικονικές συναλλαγές, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να παίρνει επιχορηγήσεις συνολικής αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανάλογες περιπτώσεις υπήρξαν και σε ξενοδοχειακές μονάδες με το αντίστοιχο ποσό να φτάνει τις 100.000 ευρώ. Παράλληλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων διαπιστώθηκε λαθρεμπορία συνολικού ύψους 4.993.054 ευρώ, αλλά και φορολογικές παραβάσεις συνολικού ύψους 76.672 ευρώ, ενώ καθηγητής Πανεπιστημίου στην Αθήνα εκμεταλλευόμενος την θέση και την ιδιότητά του εξαπάτησε πλήθος προσώπων, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να τα επενδύσει, μέσω εταιρειών του, στο εξωτερικό.

 

  • Τα 12 δισ. ευρώ πλησιάζουν ήδη τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις που διατυπώνονταν για 6 και 10 δισ. ευρώ νωρίτερα το 2021.«…Και ακόμη δεν έκλεισε η χρονιά», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, γνωστοποιώντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα «τρέξει» για πρώτη φορά φέτος, η καμπάνια που σχεδίασε το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, για την προώθηση του χειμερινού και εναλλακτικού τουρισμού της Ελλάδας. Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η αναθεώρηση από την ΕΕ του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας στο 7,1% φέτος, οφείλεται κατά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στα αυξημένα έσοδα του τουρισμού.

 

  • Οι νεοφυείς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που εργάζονται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια-ρεκόρ ύψους 32 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος. Πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν δοθεί από επενδυτικά καινοτόμα κεφάλαια και τα φετινά έχουν ξεπεράσει ήδη το σύνολο των αντιστοίχων για το 2020. Εν τω μεταξύ, από το 2016 και έπειτα έχουν υπερτετραπλασιαστεί οι επενδύσεις στις εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Εκείνη τη χρονιά είχαν ανέλθει σε μόλις 6,6 δισ. Δολάρια.

 

  • Επανακαθορίζεται ο ρόλος και η συμβολή των Επιμελητηρίων προς την επιχειρηματικότητα, όχι μόνο για αναπτυξιακούς λόγους, αλλά και για την αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης (π.χ. κορονοϊός, φυσικές καταστροφές). Στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή προβλέπεται πώς και πότε συμβάλλουν στην αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, ιδίως φυσικών καταστροφών, ενώ επιλύονται θέματα επιχορηγήσεων, απασχόλησης κ.α.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ