Κ. Χατζηδάκης για ενεργειακές επιχειρήσεις: Αν πάμε σε αναστολή πληρωμών θα υπάρξει κατάρρευση

1

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, υπενθύμισε ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις, όπως η ΔΕΗ, είναι και αυτές θύματα της κρίσης του κορωνοϊού, συνεπώς αν υπάρξει αναστολή πληρωμών θα οδηγούνταν σε κατάρρευση.

“Να μην ξεχνάμε ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις από τις οποίες ζητάμε διευκολύνσεις, είναι και αυτές θύματα της κρίσης. Η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι έχουν δει της εισπράξεις τους να περιορίζονται λόγω της κρίσης και αν υιοθετούσαμε τις προτάσεις για αναστολή πληρωμών θα οδηγούνταν σε κατάρρευση”.

Αυτά επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τη δέσμευση πως οι φτωχοί δεν θα μείνουν χωρίς ρεύμα αλλά και ότι θα διατηρηθεί η αυστηρότητα για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους «πονηρούληδες».

Αν πάμε, είπε, σε μεγάλο περιορισμό εισπράξεων τότε μαθηματικά θα υπάρξει ζήτημα για τη ΔΕΗ και τους άλλους παρόχους, σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν φτάσει σε σημείο που να τίθεται σε κίνδυνο η βιωσιμότητά τους

Ο υπουργός τόνισε ότι σε αυτήν τη φάση «δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την πατρίδα μας χωρίς ρεύμα και φυσικό αέριο» και υπάρχουν ρυθμίσεις – όπως η θέσπιση μηχανισμού εγγυοδοσίας – για να υπάρχει συνεχής ροή ενέργειας.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, διευκρίνισε ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες, εφόσον το ζητούν οι πελάτες, να διεκπεραιώνουν όλες τις συναλλαγές με τους καταναλωτές ηλεκτρονικά. Αν όμως ένας καταναλωτής δεν θέλει ή δεν μπορεί να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές, δεν υποχρεούται να το κάνει. Όμως, διερωτήθηκε, τώρα που έχουν περιοριστεί οι μετακινήσεις γιατί να μην συνεννοηθούν κάποιοι ηλικιωμένοι με τα παιδιά τους, όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν έχουν όλοι οι ηλικιωμένοι παιδιά να τους δείξουν. Εγώ είμαι 57 χρονων. Δεν έχω κανέναν να μου δείξει. Πάω στην ΔΕΗ να μου τυπώνουν τον λογαρ. για να πληρώσω. Για να γλυτώσω το 1Ε. Και αυτό το έκανε άλλος για εμένα. Τώρα δεν γίνεται να μου δείξει κάποιος. Να σταματήσει την χρέωση για να έρχεται το έντυπο σπίτι. Το έβαλαν οι προηγούμενοι. Αυτοί γιατί δεν το σταμάτησαν? Το χρήμα είναι γλυκό.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.