Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Κλιματική αλλαγή: 32 δις άντλησαν οι τεχνολογικές start ups για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι νεοφυείς εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που εργάζονται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής έχουν συγκεντρώσει κεφάλαια-ρεκόρ ύψους 32 δισ. δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με έκθεση βρετανικής εταιρείας ανάλυσης καινοτόμων κεφαλαίων.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα και την αναφέρει αμερικανικό ενημερωτικό δίκτυο. Πρόκειται για χρήματα τα οποία έχουν δοθεί από επενδυτικά καινοτόμα κεφάλαια και τα φετινά έχουν ξεπεράσει ήδη το σύνολο των αντιστοίχων για το 2020.

Εν τω μεταξύ, από το 2016 και έπειτα έχουν υπερτετραπλασιαστεί οι επενδύσεις στις εταιρείες που αναπτύσσουν τεχνολογία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Εκείνη τη χρονιά είχαν ανέλθει σε μόλις 6,6 δισ. δολάρια.

Η στήριξη αυτή στις τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις με επίκεντρό τους το κλίμα παρατηρείται ενόσω ορισμένοι από τους ισχυρότερους επενδυτικούς οίκους χαιρετίζουν τις δυνατότητές τους.

Σύμφωνα, πάντως, με τα ευρήματα της προαναφερθείσης έκθεσης, η Ευρώπη είναι η περιφέρεια που αναπτύσσεται ταχύτερα διεθνώς με γνώμονα την τεχνολογία κλίματος. Τα ευρήματα αναλύουν επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας, που εργάζονται στο πεδίο της μείωσης των ρύπων ή της αντιμετώπισης των συνεπειών από την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τα ευρωπαϊκά καινοτόμα κεφάλαια έχουν τοποθετήσεις σε εταιρείες της Γηραιάς Ηπείρου στο εν λόγω πεδίο 8 δισ. δολάρια φέτος εν συγκρίσει με 1,1 δισ. δολάρια το 2016, όπως αποτυπώνεται στην έκθεση. Οπότε είναι σαφές ότι οι επενδύσεις επταπλασιάστηκαν. Τέλος, εξαιρουμένης της Μπέι Ερια στην Καλιφόρνια, το Λονδίνο έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση νεοφυών στο συγκεκριμένο πεδίο, καθώς έχουν δημιουργηθεί 416 από αυτές μετά τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα το 2015 και αποτιμώνται αθροιστικά σε 28 δισ. δολάρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ