Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Ενημέρωση για την απαλλαγή των δημοτικών τελών των πληγέντων επιχειρήσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου με ανακοίνωση του ενημερώνει τους δημότες για την υλοποίηση των απαλλαγών των δημοτικών τελών των πληγέντων επιχειρήσεων.

Η ΚΕΔΕ συνεργάζεται με το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ήδη, με τη συνδρομή του Εθνικού Δικτύου Υποδομών, Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε.), δημιουργείται μηχανογραφική εφαρμογή για τη μείωση των τελών, η οποία θα αποσταλεί στους Δήμους.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία και με τη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφορικής του Δήμου Αθηναίων (ΔΑΕΜ) που ήδη έχει φτιάξει σχετική εφαρμογή.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί οι προτάσεις μας στον Υπουργό Εσωτερικών και στην ΚΕΔΕ βρήκαν απήχηση αφού τα υφιστάμενα μηχανογραφικά προγράμματα της ΔΕΗ δεν μπορούσαν να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για την απαλλαγή των τελών στις πληγείσες επιχειρήσεις. Έτσι έπρεπε να βρεθεί μηχανογραφική λύση από μηδενική βάση. Οι προτάσεις μας οι οποίες αφορούν όχι μόνο τον Δήμο μας, αλλά το σύνολο των Δήμων της χώρας, δείχνουν ότι αντιμετωπίζουμε και αυτό το θέμα σοβαρά και μεθοδικά και οι όποιες προσπάθειες δημιουργίας σύγχυσης από ορισμένους πέφτουν στο κενό. Εμείς τιμούμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας με σεβασμό στους πολίτες. Με την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες από την αρμόδια υπηρεσία μας προς τους δικαιούχους των απαλλαγών. Όλες οι απαλλαγές θα υλοποιηθούν κανονικά. Άλλωστε τη βούλησή μας αυτή την εκφράσαμε εγκαίρως και μάλιστα πριν την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και φυσικά πολύ πιο νωρίς από τους απόντες από τη μάχη κατά του κορωνοϊού οι οποίοι περιορίζονται σε διαδικτυακές υποδείξεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ