Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα εστίασης στην Αττική 16-22 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να μην συμμετάσχουν στο κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης, που έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσε η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής (ΕΕΕΣΑ).

Με αφορμή την απόφαση του Πανελληνίου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) να προτείνει την αναστολή της λειτουργίας στην εστίαση, σε όλη τη χώρα, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα του κλάδου, η ΕΕΕΣΑ εξέδωσε δική της ανακοίνωση αιτιολογώντας την απόφασή της.

Όπως αναφέρεται: “Η ΠΑΣΚΚΕΔΙ λειτουργεί αυτόνομα και έχει αποφασίσει για τα μέλη της να προχωρήσει στο κλείσιμο καταστημάτων.Η ΕΕΕΣΑ θα συναποφασίσει μαζί με όλα τα σωματεία της Ελλάδας αλλά και με το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο μας την ΠΟΕΣΕ, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, για την στάση που θα κρατήσουμε και για το τι κινητοποιήσεις θα οργανώσουμε”.

Όσον αφορά το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, το ΔΣ ζητά από την κυβέρνηση σχέδιο αντιμετώπισης για τις συνέπειες του κορονοϊού αλλά και των μέτρων κατά της πανδημίας. «Αυτή τη στιγμή όμως τα πράγματα είναι πιο σοβαρά από ποτέ. Τα προβλήματα της Εστίασης έχουν φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή, οι οποίο αντιμετωπίζουν πια μπροστά τους την απειλή του αφανισμού λόγω των συνεπειών που έχουν τα μέτρα κατά της πανδημίας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ