Ελάτε στην παρέα μας

Επιστολές

Ζωντάνεψε ο παλαιός σταθμός της Ελευσίνας

Δημοσιεύθηκε

στις


Στον χώρο αυτό που αποσκευές και επιβάτες πέρναγαν και άφηναν τα ίχνη τους επί τόσα χρόνια, που έστεκε βωβός αναπολώντας τις παλιές του δόξες, σήμερα με τη στήριξη του Δήμου Ελευσίνας στεγάζονται τα γραφεία  της Επιτροπής για την διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης της Ελευσίνας το 2021. Εκεί λοιπόν πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του τμήματος πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.Π.Α ένα τριήμερο εκδηλώσεων  με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Συνδιοργανώθηκε από το τμήμα Πολιτισμού του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. , την Επιτροπή διεκδίκησης της Π.Π. 2021 και τις γυναίκες χειροτέχνες της περιοχής μας. Εργάστηκαν από κοινού αυθόρμητα , με κέφι και ανιδιοτέλεια συμπολίτες, φίλες και  φίλοι μη επαγγελματίες δείχνοντας την αγάπη τους για τη χειροτεχνεία, την λογοτεχνία, τη ποίηση, τα παραμύθια, την μουσική,  τον πολιτισμό. Ζωντάνεψε λοιπόν ο χώρος με τα φιλοτεχνήματα των γυναικών  και τα βράδια  η ειδυλλιακή πίσω αυλή με τα δέντρα, από ποιήματα, παραμύθια, χορό, μουσική και τραγούδια. Αυτός είναι ο πλούτος της Ελευσίνας, ο πολιτισμός μέσα από τους δικούς της ανθρώπους,  που αγωνίζονται για το καλλίτερο, για την αειφορία της.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος, η κ. Μαρία Βασιλείου  πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. και η κ. Κέλλυ Διαπούλη σύμβουλος για την Π.Π.2021. Παρευρέθηκαν ο. κ. Γ. Καμπάνης πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., η Δημ. Σύμβουλος κ. Ειρήνη Σκανδάλη, οι διοικητικοί Σύμβουλοι του Π.Α.Κ.Π.Π.Α. κ Καρέλλου Μαρία, κ. Β. Αρναουτάκη, κ. Γ. Σκιάνης και ο κ. Θ. Κολοβός,ο πρόεδρος Σ.Δ.Κ. κ. Χ. Δεδεηλίας, ο πρόεδρος εθελοντών κ. Καλυμνάκης Ιωάννης και των ΑΜΕΑ κ. Β. Κακοσαίος, η προισταμένη των παιδικών σταθμών κ. Κατερίνα Κολιοφώτη, συμπολίτες μας  και μικρά παιδιά.  
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με αφιέρωμα στον ποιητή – μύστη  Άγγελο Σικελιανό  που η ζωή και το έργο του είναι συνδεδεμένο με την Ελευσίνα . Εμπνευσμένος από τα Ελευσίνια Μυστήρια αναζήτησε την αρμονία των πάντων , οραματίστηκε την καθολικότητα , την ενότητα της φύσης ,της ψυχής και της ιστορίας . Ονειρεύτηκε έναν κόσμο ορφικό. Τη ζωή του αφηγήθηκαν η κ. Μ. Καρέλου και η κ. Βίκυ Παπαιωάννου. Απήγγειλαν ποιήματα ο. κ. Β. Κακοσαίος, ο κ. Χ. Δεδεηλίας , η κ. Μ. Βασιλείου και η κ. Α. Πετροπούλου. Στο πιάνο ο μαθητής Αιμίλιος Μπάρτζης και στον κλασσικό χορό μαθήτρια του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.
Τη δεύτερη ημέρα αφηγήθηκαν εξαιρετικά σε μικρούς και μεγάλους παραμύθια η κ. Αικατερίνη Παπουτσή και η κ. Αικατερίνη Κολιοφώτη παίζοντας αυλό.
Τέλος την τρίτη μέρα έκλεισαν την εκδήλωση και μας ταξίδεψαν με  μουσική και τραγούδια που ερμήνευσαν ο Ελευσίνιος μουσικός  κ. Γιώργος Τσοκάνης και η κ. Ζέτα Βαλαβάνη.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, τον κ. Ιωάννη Γκούμα που πρόσφερε για κέρασμα παραδοσιακό ψωμί και ιδιαίτερα τον κ. Χρήστο Δεδεηλία που στάθηκε συνέχεια δίπλα μας και υποστήριξε τις εκδηλώσεις με ήχο.
Με επιτυχία έκλεισαν και τις 3 ημέρες οι εκδηλώσεις και αποτελούν την έναρξη για επόμενες παρόμοιες βραδιές.

Η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α
Μαρία Βασιλείου

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ