Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Τα 6 πιο «φθηνά» ελληνικά νησιά για διακοπές τον Δεκαπενταύγουστο [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι οικονομικές επιλογές για διακοπές στα ελληνικά νησιά.

1. Σκόπελος 

Το νησί που καλύπτεται κυριολεκτικά από πράσινο, είναι ίσως το ομορφότερο νησί των Σποράδων. Σταθερή αξία πάντα για τους Βορειοελλαδίτες, αλλά και καινούρια αγαπημένη των Αθηναίων -ειδικά μετά τη ταινία που την έκανε ακόμα πιο διάσημη, το «Mamma Mia»- αποτελεί ιδανική επιλογή για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ειδικά τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου σφύζει -εκτός από ομορφιά- και από ζωή, με τη διασκέδαση να χτυπάει κόκκινο την ημέρα της Κοίμησης τη Θεοτόκου.

2. Τήνος 

Πρωταγωνιστικό ρόλο το Δεκαπενταύγουστο στην Ελλάδα κατέχει φυσικά η Τήνος, πρωτεύουσα του θρησκευτικού τουρισμού. Με τον ιερό ναό της Παναγιάς της Τήνου να γιορτάζει αυτή τη μέρα, χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στην Τήνο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που διεξάγονται με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια. Οι επισκέπτες πλημμυρίζουν τους χώρους γύρω από την εκκλησία, ενώ στο εσωτερικό του ναού ο απαλός φωτισμός των κεριών, οι ψαλμωδίες που υμνούν τον Θεό και το άρωμα του μύρου και του λιβανιού δημιουργούν μια μοναδικά κατανυκτική ατμόσφαιρα θρησκευτικού δέους και συγκίνησης.

3. Πάρος 

Στην αντίπερα όχθη, η Πάρος, το νησί της ανεμελιάς, ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ένταση αυτές τις ημέρες. Το τρίτο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων είναι από τους πιο φημισμένους καλοκαιρινούς προορισμούς κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού και όχι άδικα. Ένα νησί που τα συνδυάζει όλα δεν γίνεται να λείπει από τη λίστα σου. Αμέτρητες παραλίες για όλα τα γούστα, γραφικά χωριουδάκια, σπορ, μνημεία, εκκλησίες, καλό φαγητό.

4. Λέσβος 

 Το «πλατανόφυλλου που κάποιος πέταξε καταμεσής του πελάγους», όπως χαρακτήρισε τη Λέσβο ο Οδυσσέας Ελύτης, έχει πολλές ακόμα χάρες. Στέκεται ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση, στην άκρη της Μεσογείου με το σπάνιο φυσικό κάλλος, τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, το Απολιθωμένο Δάσος και τις μεσαιωνικές καστροπολιτείες, τους απέραντους ελαιώνες και το γλυκό κλίμα της Μεσογείου. Εδώ, θα βρεις παραδοσιακούς οικισμούς, παραλίες χιλιομέτρων, τo καλύτερο ούζο της Ελλάδας, αλλά και εκλεκτούς μεζέδες.

5. Ικαρία 

Η ανυπότακτη νήσος του Βορείου Αιγαίου, εκτός από τα πανηγύρια της, είναι εξίσου γνωστή για τη μακροζωία, τις ιαματικές πηγές και τις μοναδικές παραλίες με την άγρια ομορφιά.

6. Σύρος 

Από τη λίστα δεν γίνεται να απουσιάζει η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η κοσμοπολίτικη Σύρος. Εδώ όπου δύο κοινότητες, η Ορθόδοξη και η Καθολική, συμβιώνουν σε αρμονία σε δύο λόφους, στην Ερμούπολη και την Άνω Σύρο, θα περάσεις αξέχαστες στιγμές στη γιορτή της Παναγίας. Η παράδοση ζωντανεύει από τις 14 Αυγούστου με το εθίμο των «Φωταρίδων» και νησιώτικη βραδιά με ζωντανή μουσική στην παραλία Κίνι. Ανήμερα της Παναγίας στήνονται γιορτές και πανηγύρια σε Γαλησσά, Κίνι, Πάγο, Πισκοπειό και Χαλανδριανή (καθολικό). Στη Σύρο μπορείς να θαυμάσεις μεγαλόπρεπα νεοκλασικά, εντυπωσιακά θέατρα και γραφικά σοκάκια. Πηγή: gazzetta.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ