Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Προκλήσεις και από τον Κιλιτσντάρογλου: «Θα δείξουμε στους Έλληνες τι θα τα κάνουν τα όπλα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το παιχνίδι των προκλήσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογά αποφάσισε να παίξει ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ενώ επισκεπτόταν συγγενή θανόντος στο επεισόδιο του πλοίου «Μαβί Μαρμαρά», άδραξε την ευκαιρία για ανθελληνικό κρεσέντο.

Αναφερόμενος στην «στρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Η κυβέρνηση στην Τουρκία θα αλλάξει, θα είμαστε στην εξουσία. Οι ελληνικές κυβερνήσεις γνωρίζουν ότι είμαστε Εθνικιστές. Ξέρουν πολύ καλά από ποια παράδοση προερχόμαστε και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας. Ταυτόχρονα γνωρίζουν και τον αείμνηστο Ετζεβίτ και τον αείμνηστο Ερμπακάν. Ξέρουν πολύ καλά. Ας μιλήσουν τώρα, θα τους δείξουμε τι θα τα κάνουν τα όπλα σε αυτά τα νησιά όταν έρθουμε στην εξουσία».

Η στάση του Κιλιτσντάρογλου επιβεβαίωσε έτσι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν μπει για τα καλά στην «φαρέτρα» των δύο «μονομάχων» Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου κατά την μακρά προεκλογική περίοδο στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο ο «Σουλτάνος» ετοιμάζεται να θέσει θέμα «αποστρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 29 και 30 Ιουνίου στη Μαδρίτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ