Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πέθανε ο Σταύρος Ψυχάρης

Δημοσιεύθηκε

στις

Πέθανε στον ύπνο του ο Σταύρος Ψυχάρης, γνωστός δημοσιογράφος, εκδότης και επιχειρηματίας.

O άλλοτε κραταιός εκδότης άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίο διάστημα είχε επιβαρυνθεί πολύ η κατάσταση της υγείας του.

Υπήρξε πρόεδρος του ιστορικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

Ο Σταύρος Ψυχάρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή». Από το 1972 ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του θητεία στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001.

Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του ΔΟΛ.

Υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκλέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα.

Τιμήθηκε από το Πατριαρχείο

Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Εκτός από δημοσιογράφος και εκδότης, ήταν επίσης συγγραφέας πέντε βιβλίων.

Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη. Σε δεύτερο γάμο του είχε αποκτήσει δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ