Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Πάτρα: Έβγαλαν καρχαρία τεσσάρων μέτρων με γερανό [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένας καρχαρίας “σαπουνάς” ξεβράστηκε νεκρός στις ακτές της ανατολικής Αχαϊας στο αλιευτικό καταφύγιο στα Αραχωβίτικα.

Άγνωστο είναι ακόμη πως ο καρχαρίας μήκους περίπου τεσσάρων μέτρων κατέληξε εκεί. Ο όγκος του πάντως ήταν αρκετός για να συγκεντρώσει  γύρω του πολίτες που τον περιεργάστηκαν με  περιέργεια.

Σύμφωνα με το Thebest, οι κάτοικοι έστησαν ολόκληρη “επιχείρηση” προκειμένου να καταφέρουν να τον βγάλουν από τη θάλασσα και για τον σκοπό αυτό επιστράτεψαν οχήματα 4Χ4 όπου έδεσαν τον καρχαρία. Στην συνέχεια στο σημείο έφθασε και γερανός που βοήθησε στην απομάκρυνση του.

Ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus – Κητόρινος ο μέγιστος), γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία, με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους, αν και σπάνια ξεπερνά τα 8 μέτρα μήκος και τους 5 τόνους βάρος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καρχαρίες προσκυνητές δεν είναι επιθετικοί και γενικά είναι αβλαβείς για τους ανθρώπους. Η υπερεκμετάλλευση έχει μειώσει τους πληθυσμούς του σε σημείο που ορισμένοι να έχουν προφανώς εξαφανιστεί και άλλοι να χρειάζονται προστασία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ