Ελάτε στην παρέα μας

Ελλάδα

Οινικό οδοιπορικό στην Αττική από επαγγελματίες της Ιαπωνίας και της Κορέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ένα τετραήμερο οινικό οδοιπορικό, ειδικά σχεδιασμένο για 18 δημοσιογράφους, αγοραστές και wine experts από την Ιαπωνία και την Κορέα στην Αττική, με στόχο τη γνωριμία με τους ΠΓΕ οίνους της Αττικής και τους 20 οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος της επίσκεψης περιλάμβανε ξενάγηση των επαγγελματιών του οίνου σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στην περιοχή και σε αμπελώνες και φυσικά γευστική δοκιμή σε προετοιμασμένες «τυφλές» γευσιγνωσίες ΠΓΕ κρασιών από τα 20 συνολικά οινοποιεία.

Οι φιλοξενούμενοι της Περιφέρειας επισκέφθηκαν το Οινοποιείο του κτήματος Κώστα Λαζαρίδη στο Καπανδρίτι όπου ξεναγήθηκαν στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ και στο πρώτο βιοκλιματικό οινοποιείο της Ελλάδας το Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στο Μαρκόπουλο και το οινοποιείο του Σώκου στις πλαγιές Κιθαιρώνα. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε δυο τυφλές γευσιγνωσίες στις όποιες συμμετείχαν τα οινοποιεία της Αττικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένη δράση οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους επισκέπτες και να συζητήσουν για τις ιδιαιτερότητες των κρασιών και της περιοχής τους.

 

 

 

Σημαντικό μέρος του προγράμματος αποτέλεσε η επίσκεψη σε τυπικούς αμπελώνες των ΠΓΕ Αττική και Ρετσίνα Αττικής όπως επίσης και στο ΠΓΕ Πλαγιές Κιθαιρώνα και ΠΓΕ Μαρκόπουλο αναγνωρίζοντας την ιστορική διαδρομή και τη δυναμική του αττικού αμπελώνα στο σύνολό του
Επιπλέον ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη παρουσίαση της ρετσίνας και του ΠΓΕ Ρετσίνα Αττικής με την διοργάνωση ειδικού masterclass που πραγματοποιήθηκε στην οινική σχολή WSPC όπου ο master of wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσίασε τη διαδρομή -από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα- του παραδοσιακού κρασιού της Αττικής με παράλληλη γευσιγνωσία 10 διαφορετικών ΠΓΕ που ανέδειξαν τη σύγχρονη εικόνα της ρετσίνας.

Οι οινοποιοί της Αττικής ανανεώνουν το ραντεβού τους με την αγορά της Ιαπωνίας και της Κορέας με τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στις δύο χώρες τον Απρίλιο του επομένου έτους.

 

 

Το Πρόγραμμα:

Η Περιφέρεια Αττικής ως επικεφαλής της σύμπραξης με τα οινοποιεία της και συγκεκριμένα την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής και τα 4 μεμονωμένα οινοποιεία είναι δικαιούχος του Προγράμματος Προώθησης Οίνων για τις αγορές της Ιαπωνίας, Κορέας, Ηνωμένου Βασιλείου, Η.Π.Α. και Καναδά. Για την υλοποίησή του, συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματίες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αγορές-στόχους. Σκοπός του προγράμματος είναι η προβολή και προώθηση των ΠΓΕ οίνων της Αττικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μεταξύ των άλλων, υλοποιούνται δράσεις όπως η συγκεκριμένη, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την ποιότητα, τις παραδόσεις, τις ποικιλίες, τη γαστρονομία ενός τόπου και να βιώσουν την εμπειρία της δοκιμής των κρασιών και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Αττικού αμπελώνα.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ