Ελάτε στην παρέα μας

Αφιερώματα

«Η μαύρη λίστα του 2021» – 10 άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί να βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την έλευση του 2022 το μόνο σίγουρο ωστόσο είναι ότι η χρονιά που μας αφήνει θα μείνει στην ιστορία και στην μνήμη όλων μας χαραγμένη ως μία από τις  πιο «σκοτεινές» χρονιές των τελευταίων ετών για την ανθρωπότητα καθώς στην Ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου σημειώθηκαν άγρια και ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο.

Το «μαύρο» ημερολόγιο του 2021

17 Ιανουαρίου –  θύμα η Βασιλική στα Μεσκλά

Το ημερολόγιο έδειχνε Κυριακή 17 Ιανουαρίου όταν έλαβε χώρα η πρώτη άγρια δολοφονία για το έτος 2021. Θύμα αυτής η 54 χρονη Βασιλική μητέρα τριών παιδιών η οποία βρέθηκε δολοφονημένη, μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο σπίτι της, νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Μεσκλά των Χανίων.Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, δράστης ήταν ο Νορβηγός σύντροφός της ο οποίος της αφαίρεσε την ζωή με 14 μαχαιριές, το πόρισμά του ο ιατροδικαστής γράφει το θύμα έφερε «14 κακώσεις από τέμνον όργανο τραχηλικά, αυχενικά, στο πρόσωπο αλλά και μια κάκωση στην περιοχή της αριστερής μασχάλης».Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης είχε προβλήματα με το αλκοόλ και συχνά-πυκνά γινόταν βίαιος με τη σύντροφό του. Οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, ενώ ο χώρος που έγινε η δολοφονία της γυναίκας βρέθηκε ανάστατος με σπασμένα ποτήρια και γυρισμένα έπιπλα.

5 Απριλίου – θύματα 2 αδέρφια: Η Κωνσταντίνα και ο Γιώργος στη Μακρινίτσα

Το επόμενο έγλημα που σόκαρε την Ελληνική Κοινωνία είναι η διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα, με θύματα μία 28χρονη και τον 30 χρονο αδερφό της και φερόμενο ως δράστη τον εν διαστάσει σύζυγο της πρώτης. Όλα έγιναν όταν ο 31χρονος εμφανίστηκε στην οικία της κοπέλας σε έξαλλη κατάσταση και εισέβαλε στο σπίτι σπάζοντας την τζαμαρία. Χτύπησε τη μητέρα της και μετά σκότωσε με μαχαίρι την Κωνσταντίνα και τον αδερφό της Γιώργο που προσπάθησε να της σώσει τη ζωή.

 

.

1 Μαΐου – θύμα η Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Το ειδεχθές έγκλημα της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγο της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο πάγωσε όλο το πανελλήνιο. Η άτυχη κοπέλα στις 1 Μαΐου κοπέλα εντοπίστηκε στραγγαλισμένη στο δωμάτιο της μπροστά στην 11 μηνών κόρη της. Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο για ληστεία από αδίστακτους κακοποιούς οι οποίοι δεν δίστασαν να δολοφονήσουν τη νεαρή κοπέλα μπροστά στο παιδί της. Ωστόσο, λίγο αργότερα οι συνεχείς αντιφάσεις του συζύγου της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου θα κάνουν τον 32χρονο πιλότο -μετά από αρκετές ημέρες που επιχειρούσε με κατασκευασμένα γεγονότα να αποπροσανατολίσει τους αστυνομικούς- να «σπάσει» και να ομολογήσει το φρικτό έγκλημα. Αποκάλυψη που συγκλόνισε την κοινή γνώμη. Στο ιατρικό πόρισμα αναφέρεται ότι ο θάνατος της επήλθε από απόφραξη αεροφόρων οδών συνεπεία ασφυξίας.

4 Ιουνίου – θύμα 64χρονη γυναίκα στην Αγία Βαρβάρα

Ήταν 4 Ιουνίου όταν μια 64 χρονη γυναίκα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας δέχθηκε τρεις σφαίρες την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι της από τον 75χρονο πρώην σύζυγο της με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Ο 75χρονος συζυγοκτόνος παραδόθηκε και απέδωσε το έγκλημα σε οικονομικές διαφορές.

16 Ιουλίου – θύμα η Γαρυφαλλιά στη Φολέγανδρο

Στις 16 Ιούλιο του 2021, βρίσκει φρικτό θάνατο η 26χρονη Γαρυφαλλιά, κατά τη διάρκεια των διακοπών της με τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο. Μετά από έναν διαπληκτισμό, ο 30χρονος την ξυλοκόπησε άγρια, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε όσο ήταν ζωντανή, στη θάλασσα. Στη συνέχεια, παρέμεινε εξαφανισμένος ώσπου και βρέθηκε από την αστυνομία.Ο ίδιος ανέφερε ότι… «χάλασε η φάση» και τη σκότωσε, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει σοβαρή ψυχική νόσο για την οποία δεν ακολουθούσε θεραπεία.

30 Ιουλίου  – θύμα η Άννα στη Δάφνη

Μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Γαρυφαλιάς από τον σύντροφο της άλλη μια άγρια δολοφονία έρχεται να προστεθεί στην μαύρη λίστα του 2021. Ήταν 30 Ιουλίου όταν μία ακόμα γυναίκα έπεσε νεκρή κι ένα παιδί έμεινε ορφανό αυτή την φορά πρόκειται για την 31χρονη Άννα η οποία δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στο σπίτι τους στη Δάφνη. Η άτυχη μητέρα βρέθηκε κατακρεουργημένη πάνω στο κρεβάτι της, ενώ ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του, ισχυριζόμενος ότι το θύμα τον απατούσε. Πληροφορίες που ήρθαν στο φως αργότερα έκαναν λόγω για έναν άνθρωπο που ζήλευε παθολογικά, προκαλούσε συχνά καβγάδες, ενώ γείτονες είχε ειδοποιήσει την αστυνομία να επέμβει σε έναν από τους καβγάδες κάτι όμως που δε συνέβη τελικά.

8 Αυγούστου – θύμα η Σταυρούλα στο Ρέθυμνο

Στις 8 Αυγούστου , μια ακόμα γυναίκα, βρίσκει φρικτό θάνατο από έγλημα πάθους στην Κρήτη. Η 47 χρονη Σταυρούλα πυροβολήθηκε πισώπλατα μέσα στην επιχείρησή της από έναν 49χρονο, που είχε το διπλανό κατάστημά. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έγκλημα πάθους, γιατί η 47χρονη τον είχε απορρίψει. Μετά τη δολοφονία, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του αυτοκτόνησε.

23 Αυγούστου – θύμα 55χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη

Μερικές μέρες αργότερα στις 23 Αυγούστου μια 55χρονη Γεωργιανή γυναίκα βρίσκει φρικτό θάνατο μέσα στο διαμερισμά της από τον σύντροφο της επειδή ήθελε να διακόψουν τη σχέση τους λόγω των εξαρτήσεων και της συμπεριφοράς του 48χρονου. Ο αδίστακτος δράστης στο άκουσμα του χωρισμού μαχαίρωσε θανάσιμα την άτυχη γυναίκα.Σύμφωνα με γείτονά της, κάποια στιγμή η γυναίκα φώναζε: «Σε παρακαλώ, μη με σκοτώσεις»

22 Σεπτεμβρίου – θύμα η Ντόρα στη Ρόδο

Ήταν πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου όταν , η 31 ετών Ντόρα δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στο Ροδίνι της Ρόδου από τον πρώην σύντροφό της. Ο 40χρονος πυροβόλησε τη νεαρή εκπαιδευτικό με κυνηγετική καραμπίνα, καθώς εκείνη έβγαινε από το αυτοκίνητό της. Στη συνέχεια ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα. Σύμφωναμε πληροφορίες ο 40χρονος δράστης και αυτόχειρας είχε πάθει εμμονή μαζί της. Την παρακολουθούσε, είχε χακάρει τον υπολογιστή της και μάλιστα απαντούσε εξ ονόματός της. Την κλείδωνε σπίτι και δεν την άφηνε να βγει έξω. Όταν η Ντόρα αποφάσισε να τον αφήσει και να επιστρέψει στο πατρικό της εκείνος τη δολοφόνησε.

5 Δεκεμβρίου – θύμα η Ελόνα στην Λακωνία

Τελευταία χρονικά δολοφονία αυτή που σόκαρε το πανελλήνιο με θύμα την 36χρονη Ελόνα η οποία στις 5 Δεκεμβρίου στραγγαλίστηκε από τον ίδιο της τον σύζυγο στο Βλαχιώτη Λακωνίας, εκεί όπου έμεναν μαζί με τα δύο τους παιδιά τα τελευταία χρόνια.  «Τσαντίστηκα όταν με έβρισε, την έπιασα από τον λαιμό και την έπνιξα», φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς λίγο μετά το φρικτό έγκλημα ο συζυγοκτόνος

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ