Ελληνικά νησιά: Ποια αναμένεται να ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας

0

“Οργιάζουν” οι φήμες για την ένταξη ελληνικών νησιών στην «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα και αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, μόλις 12 προορισμοί περιλαμβάνονται στον «πράσινο» ασφαλή κατάλογο, που κατηγοριοποιεί τις χώρες βάσει της εξέλιξης της πανδημίας εκεί.

Η λίστα αποκαλύφθηκε στις 7 Μαΐου, δέκα ημέρες προτού η Βρετανία επιτρέψει ξανά τα ταξίδια, και περιλαμβάνει προς το παρόν -μεταξύ άλλων- την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

 

Δείτε επίσης: «Τουρισμός Για Όλους»: Επιδότηση έως και 100% σε δικαιούχους – Αναλυτικά όσα προβλέπει το νέο πρόγραμμα

Όσοι επιστρέφουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν από την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους. Αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σήμερα και στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα.

Όσον αφορά τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τον Independent, στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο και για Κέρκυρα, Λέσβο, Ρόδο, ενώ θεωρείται απίθανο να ισχύσει το ίδιο και για την Κρήτη.

 

 

[Με πληροφορίες από iefimerida.gr ]

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.