Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες παιδοτόπων για τα μέτρα: «Έχουμε στοχοποιηθεί»

0

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους ιδιοκτήτες παιδοτόπων μετά τα νέα μέτρα που εφαρμόζονται από τη Δευτέρα βάσει του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοϊό, καθώς θεωρούν ότι είναι ανεφάρμοστα και οι επιχειρήσεις τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Συγκεκριμένα, στους κλειστούς παιδότοπους, (οι οποίοι αποτελούν το 90% του συνόλου) προβλέπεται υποχρεωτική μάσκα τόσο για τα παιδιά άνω των 2 ετών όσο για τους συνοδούς τους που παραμένουν στον χώρο αναμονής, ενώ πρέπει να υπάρχει ένας συνοδός ανά παιδί. Τα παραπάνω ισχύουν και στα τρία επίπεδα επικινδυνότητας. Όσον αφορά δε στην πληρότητα, για τις περιοχές στο επίπεδο 1, προβλέπεται ένα παιδί ανά 5 τ.μ, το επίπεδο 2, ένα παιδί ανά 5 τ.μ και έως 50 παιδιά ενώ στο επίπεδο 3, ένα παιδί ανά 10 τ.μ. και έως 20 παιδιά.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε σταθερά μόλις 4-5 πελάτες οι οποίοι είναι οι ίδιοι που έρχονται και ξαναέρχονται. Ο τζίρος μας είναι περίπου 20 με 30 ευρώ τη μέρα. Με τα νέα μέτρα έχουμε «τελειώσει». Ζητάνε από τα παιδιά να παίζουν με μάσκες και ο γονέας να επιλέγει το ένα από τα παιδιά του για να το φέρει στον παιδότοπο» τονίζει στο insider.gr o Άρης Σκοτίδας, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Παιδοτόπων Αττικής.

O ίδιος προσθέτει: «Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Έχουμε στοχοποιηθεί, σε κανέναν κλάδο, ούτε καν στην εστίαση δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο».

Υπενθυμίζεται πως οι παιδότοποι ήταν από τις επιχειρήσεις που άνοιξαν στα τελευταία στάδια της άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη

Την Τετάρτη στις 10 το πρωί η Ένωση Παιδοτόπων Αττικής προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

«Μετά από 8 μήνες υπολειτουργίας με σχεδόν μηδενικούς τζίρους και με μηδαμινή κρατική βοήθεια, πολλές από τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν άντεξαν και τα λουκέτα άρχισαν να πέφτουν βροχή. Πολλοί από τους υπαλλήλους μας βρέθηκαν άνεργοι. Όσες από τις επιχειρήσεις μας έχουν απομείνει, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν λίγο ακόμα ευελπιστώντας ότι όλος αυτός ο εφιάλτης θα τελειώσει σύντομα. Και ξαφνικά… ήρθε η χαριστική βολή. Η ταφόπλακα. Μας έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και απελπισία» τονίζουν μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα ανέρχονται σε περίπου 800 συνολικά ενώ απασχολούν περίπου 6.500 εργαζόμενους.

Πηγή:insider.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.