Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Πολιτική χρήσιμη στον λαό και στην πατρίδα”, της Ζωής Ράπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Υφυπουργού Υγείας Ζ. Ράπτη στο Χ-τύπο

Στη Νέα Δημοκρατία στις μέχρι σήμερα προσυνεδριακές διαδικασίες που πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα, γίνεται και μια αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας μας –κυρίως όσον αφορά το κόμμα αλλά και τις επιδόσεις της κυβέρνησης- και συζητούμε για τα επόμενα βήματά μας, τόσο σε ζητήματα ιδεολογικά αλλά και πρακτικά και οργανωτικά.

Από τις μέχρι τώρα συζητήσεις και την επικοινωνία με τα μέλη μας, τους φίλους αλλά και πολίτες που ανήκουν σε άλλες παρατάξεις, έχει γίνει σαφές πως, ήταν τύχη αγαθή για την Ελλάδα, σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο, η Νέα Δημοκρατία να έχει την ευθύνη των αποφάσεων με αυτοδύναμη Κυβέρνηση.

Είναι αλήθεια ότι αντιμετωπίσαμε μια σειρά από κρίσεις, που δεν προκαλέσαμε. Τη μία, την δεινή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα και οι πολίτες έπειτα από τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, την «κληρονομήσαμε». Οι υπόλοιπες (ένταση στα ελληνοτουρκικά, προσφυγική κρίση, πανδημία, εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία) ήταν εξωγενείς και υποχρεωθήκαμε να τις αντιμετωπίσουμε σχεδόν ταυτόχρονα!

Η χώρα, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες και τις αντιξοότητες που διαρκώς προκύπταν, στάθηκε όρθια. Η Νέα Δημοκρατία απέδωσε αυτά που έχει συνηθίσει τους πολίτες εδώ και δεκαετίες: με υπευθυνότητα και τόλμη, με όραμα και σύνεση, διατηρήσαμε την κοινωνική συνοχή, παρέχοντας οικονομική στήριξη στους πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Αλλά και τώρα με την ενεργειακή κρίση και το κύμα της ακρίβειας ενισχύσαμε το ΕΣΥ, με ίδιους πόρους και συνεργαστήκαμε με τον ιδιωτικό τομέα ανοίξαμε ορίζοντες στην εξωτερική πολιτική, διευρύναμε τις συμμαχίες μας, ισχυροποιήσαμε την άμυνα της χώρας, σταθήκαμε στο πλευρό του δικαίου, δίπλα στην Ουκρανία και στους ομογενείς της και ανατάξαμε την οικονομία της πατρίδας! Κανένα άλλο κόμμα δεν θα μπορούσε να προσφέρει τόσα πολλά σε τόσο πολλούς, σε τόσο απαιτητικούς καιρούς.

Όμως, αυτή είναι η φύση της αποστολής μας. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός και Προέδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη «θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, θέλουμε να κάνουμε την Ελλάδα μια πραγματική Ευρωπαϊκή  χώρα στην οποία να είμαστε υπερήφανοι να ζούμε. Θέλουμε να γίνουμε από ουραγοί, πρωταγωνιστές. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό είναι  το όραμα το οποίο είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για την Ελλάδα και το οποίο συνέχισαν όλοι όσοι ηγήθηκαν αυτής της παράταξης».

Όλα αυτά θα τα καταφέρουμε γιατί γνωρίζουμε πώς να κινηθούμε, έχουμε καθορίσει σαφώς τη ρότα μας για το μέλλον και –πάνω απ’ όλα- έχουμε τον λαό δίπλα μας. Αυτό σημαίνει πολιτική. Να είσαι χρήσιμος στον λαό και στην πατρίδα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ