Ελάτε στην παρέα μας

Εκλογές 2014

‘Ανεμος Αλλαγής στους δήμους της Αθήνας

Δημοσιεύθηκε

στις


Αλλαγές έφερε η κάλπη του δεύτερου γύρου στους περισσότερους δήμους του λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς οι νυν Δήμαρχοι δεν κατάφεραν να σταθούν όρθιοι και να παραμείνουν στις θέσεις τους ενώ αρκετές νέες δημοτικές αρχές είχαν τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκινώντας από τα νοτιοανατολικά προάστια, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο κ. Γιάννης Κωνσταντάς  είναι ο νέος Δήμαρχος παίρνοντας τη θέση του κ. Χρήστου Κορτζίδη που “πληγώθηκε” πολιτικά από το τραγικό περιστατικό τιυ θανάτου του παιδιού στο παράνομο λουνα παρκ και τις ευθύνες του Δήμου που αναδείχτηκαν μέσα από αυτήν την υπόθεση. Αλλά και στους  Δήμους Ζωγράφου και Βύρωνα έχουμε νέες δημοτικές αρχές με στήριξη ΣΥΡΙΖΑ: στου Ζωγράφου νέα Δήμαρχος είναι η κα Τίνα Καφατσάκη με 59,82% και στο Βύρωνα τη διοίκηση αναλαμβάνει ο ο κ. Γρηγόρης Κατωπόδης με 59,87. Θυμίζουμε  πως ο απερχόμενος Δήμαρχος Βύρωνα κ. Χαρδαλιάς συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο Σγουρού.
Νέο Δήμαρχο  όμως είχαμε και στο Δήμο Γλυφάδας με τον κ. Γιώργο Παπανικολάου να κερδίζει τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Κώστα Κόκκορη παίρνοντας το εντυπωσιακό 62,93% των ψήφων. Παρομοίως και στο γειτονικό Δήμο Αλίμου ο κ. Ανδρέα Κονδύλης νίκησε στο δεύτερο γύρο τον νυν Δήμαρχο κ. Θάνο Ορφανό με ευρεία πλειοψηφία παίρνοντας το 57,98% των ψήφων. Αντίθετα, δεν είχαμε αλλαγές σε δύο μεγάλους δήμους της περιοχής, στη Νέα Σμύρνη όπου επανεξελέγη ο κ. Σταύρος Τζουλάκης με 56,49% (έχοντας απέναντι του τον πρώην Δήμαρχο κ. Κουτελάκη) και στην Ηλιούπολη όπου βγήκε ξανά ο κ. Βασίλης Βαλασόπουλος με 51,09% . Επίσης ακλόνητος στη θέση του από την πρώτη Κυριακή παρέμεινε ο κ. Διονύσης Χατζηδάκης στο Παλαιό Φάληρο με ποσοστό 65%.
Ένας μεγάλος Δήμος της Αθήνας που θα διοικηθεί από έναν νέο Δήμαρχο θα είναι και ο Δήμος Καλλιθέας όπου ο κ. Δημήτρης Καρνάβος πήρε το Δήμο συγκεντρώνοντας 60,92%. Σημειώνεται πως ο επί 4 τετραετίες Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, δεν έβαλε ξανά υποψηφιότητας για λόγους υγείας. 

Νέοι Δήμαρχοι σε Πέραμα, Κερατσίνι και Αιγάλεω
Ανατροπές είχαμε και σε δυτικές συνοικίες του Πειραιά και της Αθήνας. Νέοι Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχτηκαν ο κ. Ιωάννης Λαγουδάκης στο Πέραμα με 57,77%, ο κ. Χρήστος Βρεττάκος στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα με 62,36 και ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας στο Αιγάλεω με 60%.  Την επανεκλογή τους και μάλιστα με μεγάλα ποσοστά εξασφάλισαν στον Κορυδαλλό ο κ. Σταύρος Κασιμάτης (58,72%) και σε Νίκαια-Ρέντη ο κ. Γιώργος Ιωακειμίδης (62,25%).

Δύο Δημάρχους θα έχει η “Λαϊκή Συσπείρωση
Η “Λαϊκή Συσπείρωση”, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, κέρδισε δύο δήμους του Λεκανοπεδίου. Ο ένας εξ αυτών είναι το Χαϊδάρι με τον κ. Μιχάλη Σελέκο να παίρνει το συντριπτικό 68,56% και ο δεύτερος η Πετρούπολη, όπου η ΛΑΣ είχε κερδίσει το Δήμο από τις προηγούμενες εκλογές, παρουσίασε νέο υποψήφιο τον κ. Βαγγέλη Σίμο, ο οποίος και κέρδισε παίρνοντας 53,05%.

Διαβάστε επίσης:

Ανατροπές στους δήμους των βορείων προαστίων

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ