Τι δηλώνει ο Φώτης Κουβέλης για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας

0

“Δεν δίνω λευκή επιταγή”

Τις βασικές αρχές και τις προυποθέσεις για να συμμετάσχει η Δημοκρατική Αριστερά σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έβαλε ο κ. Φώτης Κουβέλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τον δημοσιογράφο, κ. Νίκο Χατζηνικολάου.
Ειδικότερα ο κ. Κουβέλης είπε τα εξής:

-“Το προέχον για να υπάρξει  κυβέρνηση, είναι η προγραμματική βάση. Δηλαδή  ποιο πρόγραμμα και ποιες συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα ωφελούν τη χώρα και την κοινωνία θα αναλάβει να προωθήσει η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί”.
-“Για μια κυβέρνηση συνεργασίας και τα πρόσωπα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση. Κατά συνέπεια είναι όλα ανοιχτά. Δεν έχει υπάρξει έως τώρα καμία ανταλλαγή απόψεων, καμία συνεννόηση”.
“Θέλουμε να υπάρξει κυβερνητική λύση. Δεν δίνω όμως λευκή εξουσιοδότηση και επιταγή, με την έννοια ότι εκείνο που προέχει είναι το  πολιτικό περιεχόμενο που θα αποτελεί και τη δέσμευση για την κυβερνητική πολιτική που πρέπει να ασκηθεί”.
“Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι η πολιτική που υπηρετεί τη σταθερή παραμονή στην ευρωζώνη, αλλά και η άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη σταδιακή αποδέσμευση από όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου, όπως συγκεκριμένα έχουμε προτείνει με το Σχέδιο Διακυβέρνησης που έχουμε δημόσια καταθέσει πριν από τις εκλογές”.
-“Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση και για το όνομα του πρωθυπουργού. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Όπως θα ανοίξει η συζήτηση για τους προγραμματικούς όρους, έτσι θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός, αλλά και για τα ονόματα των υπουργών”.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.