17ο Digital Arts Festival: Ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

0

Με την ευγενική παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού των νέων εγκαταστάσεων του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, του Λουτρού των Αέρηδων και του χώρου στην Πανός 19, το 17ο Athens Digital Arts Festival, «Tāctus», ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό.

Η φετινή διοργάνωση επιλέγει προς υλοποίηση το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, την ευρύτερη περιοχή στο Μοναστηράκι και την Πλάκα. Το ADAF μας προσκαλεί, από 13-17 Οκτωβρίου για να σας ξεναγήσει στην ιστορική αυτή γειτονιά, μέσα από την απόλυτη Digital Art εμπειρία. Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο θα φιλοξενήσει έργα όλων των κατηγοριών από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.

 

Οι χώροι της διοργάνωσης

Με την ευγενική παραχώρηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Κεντρικό Κτήριο του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού (ΜΝΕΠ), το Λουτρό των Αέρηδων, το Τζαμί Τζισδαράκη και οι χώροι στην Πανός 19 και Κλάδου 9, θα αποτελέσουν το επίκεντρο του Φεστιβάλ.

Η αποκατάσταση των 18 κτιρίων, μίας ολόκληρης γειτονιάς της Αθήνας, έτσι όπως ήταν διαμορφωμένη στο τέλος του 19ου – αρχές του 20ού αιώνα, αποτελούν τη νέα στέγη του ΜΝΕΠ, το μοναδικό Δημόσιο Μουσείο που πραγματεύεται την νεότερη Ελληνική πολιτιστική κληρονομιά στις υλικές και άυλες εκφάνσεις της.

Το ADAF πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), με δράσεις σε δημόσια σημεία, καθώς και Open Air Screenings επί της οδού Άρεως και Κλάδου στην Πλάκα.

Ακόμα ένας χώρος του φεστιβάλ θα αποτελέσει το Ωρολόγιο Ανδρονίκου Κυρρήστου στην Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών, με την ευγενική παραχώρηση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Δράσεις για τα παιδιά

To αγαπημένο μας ADAF Kids, ένα digital art festival αφιερωμένο σε παιδιά και γονείς, επιστρέφει ακόμα πιο ενισχυμένο για να διασκεδάσει και να εκπαιδεύσει τους μικρούς μας φίλους.

Στο Λουτρό των Αέρηδων, θα φιλοξενηθούν έργα τα οποία ξεχώρισαν για την θεματική τους και αφορούν στην έννοια του Άλλου, όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την φετινή θεματική “Tāctus.”

Στην όψη του Τζαμιού Τζισταράκη θα γίνει 3D Mapping Projection Show και στη συμβολή των οδών Άρεως και Κλάδου θα πραγματοποιούνται Open Air Screenings.

Στην αυλή του Μουσείου θα πραγματοποιούνται performances και το κτίριο επί της οδού Πανός 19 και τον υπαίθριο χώρο του (το πρώην στέκι της Σχολής Καλλών Τεχνών) θα ξαναζωντανέψει με special events.

To φετινό φεστιβάλ, το οποίο άνοιξε στις 29 Σεπτεμβρίου με το online.adaf.gr και έχει πλέον μεταβεί σε φυσικό φεστιβάλ έως τις 17 Οκτωβρίου, θα αποκαλύψει ένα νέο πολιτιστικό διαμάντι στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας.

To ADAF δημιούργησε το ADAF ONLINE αρχικά ως μία λύση-αντίδραση στη νέα πραγματικότητα του COVID_19 και τη μεγάλη ανάγκη του φεστιβάλ να παραμείνει συνδεδεμένο με το κοινό του.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.