Ελάτε στην παρέα μας

Εκδηλώσεις

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΚUΤΤΑΡΟ πραγματοποιεί εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δημοσιεύθηκε

στις

Μία ημέρα έχει 24 ώρες. Αν υποθέσουμε ότι διαθέτουμε τις οκτώ ώρες για τον ύπνο, μας μένουν άλλες δεκαέξι. Από αυτές εργαζόμαστε τουλάχιστον τις οκτώ. Αν προσθέσουμε στις ώρες αυτές το χρόνο που δαπανούμε α) στη διαδρομή προς τη δουλειά, β) στις εξωτερικές εργασιές που σχετίζονται με τη δουλειά και γ) στο να σκεφτόμαστε τις αυριανές δουλειές και τα σχετικά θέματα, τότε βλέπουμε ότι καθαρά προσωπικός χρόνος δεν είναι πάνω από 3 – 4 ώρες την ημέρα. Όλη την υπόλοιπη μέρα ασχολούμαστε με τη δουλειά. Όμως, και ο προσωπικός μας χρόνος έχει άμεση σχέση με την εργασία μας. Αυτή καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής που μπορούμε να έχουμε. Το άτομο καλείται στην ηλικία των δεκαέξι – δεκαεπτά ετών να επιλέξει εκπαιδευτική κατεύθυνση που θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές επιλογές. Με άλλα λόγια ο έφηβος καλείται να πάρει αποφάσεις που θα επηρεάσουν όλη του τη ζωή και θα καθορίσουν το πώς θα περνάει τις 12 τουλάχιστον από τις 24 ώρες κάθε μέρας. Οι έφηβοι δεν είναι αρκετά ώριμοι και προετοιμασμένοι να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις και χρειάζονται βοήθεια.

Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, η επιλογή των κατάλληλων εκπαιδευτικών ευκαιριών και η εύρεση των ρεαλιστικότερων επαγγελματικών διεξόδων είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η σύγχρονη πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από:

  • Ρευστότητα του εκπαιδευτικού συστήματος με συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

  • Ύπαρξη πλήθους τμημάτων και σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

  • Ραγδαία αλλαγή του κόσμου της εργασίας .

Στην εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού του φροντιστηρίου Κύτταρο στις 29/4 στο πνευματικό κέντρο Νέου Ηρακλείου 10:30 π.μ. θα αναπτυχθούν όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες για τη σωστή επιλογή σπουδών και καριέρας.

Ενδεικτικά θέματα της ημερίδας:

-Προβλέψεις αναγκών στην αγορά εργασίας, βασισμένες σε διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς όπως η C.E.D.E.F.O.P και ο Σ.Ε.Β.

. Ενημέρωση ειδικών πληροφοριών των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μεταπτυχιακά προγράμματα, επαγγελματικά δικαιώματα και αξιολόγηση σπουδών.

-Νέες τάσεις επιχειρείν startups και δυνατότητες χωρίς ίδια κεφάλαια.

Η ενημέρωση αφορά μαθητές μέσης εκπαίδευσης, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσους ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους νέους στον αγώνα για νέους ορίζοντες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ