Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

This is Athens – City Festival-Χ. Δούκας: «Το φετινό Φεστιβάλ απλώθηκε από άκρη σε άκρη της πόλης φωτίζοντας και τις πιο αθέατες πλευρές της»

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερους από 350.000 κατοίκους και επισκέπτες υποδέχθηκε φέτος το This is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων. Για 34 ημέρες (από την 1η Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου) το Φεστιβάλ, που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ), απλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη με περισσότερες από 300 εκδηλώσεις.

Στην τρίτη εκδοχή του εφέτος «ταξίδεψε» σε 127 σημεία της Αθήνας, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του γειτονιές, πάρκα και πλατείες, που για πρώτη φορά «φωτίστηκαν» μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις. Από την πλατεία Ελπίδας στα Πετράλωνα μέχρι το πάρκο Μπέη στον Νέο Κόσμο και από την πλατεία Αττικής μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα, το This is Athens – City Festival γέμισε με ήχους και εικόνες κάθε σημείο της πόλης, με πάρτι, συναυλίες, πρωτότυπες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, υπαίθριες δράσεις, εκθέσεις, αλλά και γαστρονομικές εμπειρίες.

«Ευχαριστούμε θερμά τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό στο Φεστιβάλ. Απέδειξαν πως μία τέτοια διοργάνωση που σχεδιάστηκε με κριτήριο την υψηλή ποιότητα, την πρωτοτυπία και την παραμικρή λεπτομέρεια, δεν μπορεί παρά να τύχει υψηλής αναγνώρισης από κατοίκους και επισκέπτες», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, και πρόσθεσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί το 3ο This is Athens – City Festival απλώθηκε από άκρη σε άκρη της πόλης φωτίζοντας και τις πιο αθέατες πλευρές της. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό σε κάθε επόμενη διοργάνωση».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ, Ιωάννης Γεώργιζας, τόνισε: «Το φετινό Φεστιβάλ απέδειξε ότι η διάθεση, η μεθοδική δουλειά και η άριστη οργάνωση μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του This is Athens – City Festival, που έδωσε όλον της τον εαυτό σε αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια, αλλά και τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή. Τα καλύτερα έρχονται».

Το 3ο This is Athens – City Festival σε αριθμούς: 300+ δράσεις και εκδηλώσεις, 675 φορείς, εταιρείες και οργανώσεις από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας, 29 μουσεία της πόλης, 52 θεσμικοί φορείς, 540 εταιρείες, 39 διοργανωτές εκδηλώσεων, 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί, 196 Έλληνες καλλιτέχνες, 33 καλλιτέχνες από το εξωτερικό, 4.100+ επαγγελματίες από πολλούς κλάδους απασχολήθηκαν στις εκδηλώσεις, 985.000+ προβολές και 181.000 μοναδικοί χρήστες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ