Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Power Pass: Τι ισχύει για όσους δεν πληρώθηκαν – Ποιοι «μένουν εκτός»

Δημοσιεύθηκε

στις

Όσοι δεν είδαν χρήματα για το Power Pass χθες δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς οι πληρωμές θα συνεχιστούν κανονικά και αυτή την εβδομάδα και η πίστωση εξαρτάται από το πιστωτικό ίδρυμα. Η επιδότηση αφορά λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2022.

Με επίσημη απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια προχωρά από χθες η έγκριση εκκαθάρισης και πληρωμής στους δικαιούχους επιδότησης ρεύματος του Power Pass.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική απόφαση εγκρίνονται οι αιτήσεις δικαιούχων (ανά ΑΦΜ) που υποβλήθηκαν, για το Πρόγραμμα: «Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση Λογαριασμών Ηλεκτρικού Ρεύματος Οικιακών Καταναλωτών (power pass)» για την πίστωση της οικονομικής ενίσχυσης σε τραπεζικό λογαριασμό, σύμφωνα με τις συνημμένες λίστες αιτήσεων δικαιούχων.

Ειδικότερα, εγκρίνεται έμβασμα ύψους 5.522.670,41 ευρώ μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αναλυτικά η απόφαση

Λήψη 6ης απόφασης επί των αιτήσεων των δικαιούχων που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα “έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών (power pass)” – E’ Κύκλος Εκκαθαρίσεων)

Αποφασίζουμε

Την έγκριση 73.968 αιτήσεων δικαιούχων ανά ΑΦΜ που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα

Την έγκριση εμβάσματος ύψους πέντε εκατομμυρίων πεντακοσίων είκοσι δύο χιλιάδων εξακοσίων εβδομήντα ευρώ και σαράντα λεπτών (5.222.670,41 ευρώ) μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων

Την έγκριση εμβάσματος ύψους 26.064.927,25 ευρώ μέσω διατραπεζικών συστημάτων ΔΙΑΣ για την διεκπεραίωση των εμβασμάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων ως επιπρόσθετη ενίσχυση σε 792.212 αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το πρόγραμμα “έκτακτη οικονομική ενίσχυση λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών (power pass)”

Τι ισχύει για όσους δεν πληρώθηκαν

Σε περίπτωση που δεν ήσασταν μέσα στους τυχερούς που πληρώθηκαν χθες δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η απόφαση εκκαθάρισης εγκρίθηκε μόλις χθες και πλέον είναι θέμα των πιστωτικών ιδρυμάτων για το πότε μπορούν να πιστώσουν τα χρήματα στο λογαριασμό σας το οποίο είναι πλέον θέμα ωρών.

Υπενθυμίζεται οτι η πληρωμή θα αφορά όσους έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς ρεύματος τον Ιούνιο και δεν χρειαζόταν κάποια νέα αίτηση ενώ το ποσό που θα καταβληθεί είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που πιστώθηκε κατά το Power Pass 1.

Έτσι, όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ