Ο Δήμος Ηρακλείου ετοιμάζεται να παραδώσει νέες παιδικές χαρές

0

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν, σύντομα, την πιστοποίηση των εν λόγω χώρων βάση των νέων κανόνων λειτουργίας και ασφαλείας.

Έτσι, στις παιδικές χαρές που έχουν ήδη τεθεί στη διάθεση των μικρών Ηρακλειωτών, θα προστεθούν σύντομα και οι υπόλοιπες, αρχής γενομένης από αυτές που τώρα ανακατασκευάζονται στην πλατεία Φολεγάνδρου και την συμβολή των οδών Νυμφών και Ελπίδος (με χρηματοδότηση, μάλιστα, από το Πράσινο Ταμείο).
Λίγο πριν παραδώσει την αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, η Μαριάννα Ζούρου, η αντιδήμαρχος που υλοποίησε και παρακολούθησε από κοντά τις εργασίες στις παιδικές χαρές, κάνει τον απολογισμό των σχετικών δράσεων:
«Η δημιουργία αυτών των παιδικών χαρών είναι ακόμη μία έμπρακτη απόδειξη της υλοποίησης των στόχων που έθεσε η Δημοτική αρχή από την αρχή της θητείας της. Η μεγάλη επισκεψιμότητα και αποδοχή που ήδη παρατηρείται από παιδιά και γονείς είναι η μεγάλη, ηθική ανταμοιβή της διοίκησης του Δήμου», σχολιάζει η κ. Ζούρου και συμπληρώνει:
«Η Δημοτική αρχή ασχολήθηκε επί μακρόν χρονικό διάστημα για την σωστή οργάνωση και την λειτουργία των παιδικών χαρών, ώστε να πληρούν τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές που πρέπει να έχουν, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Έγινε ο απαραίτητος έλεγχος στο σύνολο των  παιδικών χαρών που λειτουργούν στον Δήμο μας, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και τα προβλήματα που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης.
Έτσι διαμορφώθηκε συνολική λεπτομερέστατη εικόνα για να σχεδιάσουμε το πρόγραμμα που υλοποιείται. Ένα πρόγραμμα αποκατάστασης, ανάπλασης και εξωραϊσμού των παιδικών χαρών με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών ασφαλείας και λειτουργικότητας τους, προκειμένου να πιστοποιηθούν.
Βρισκόμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να πληροφορήσουμε τους δημότες μας ότι αποτελεί πραγματικότητα η πιστοποίηση πέντε παιδικών χαρών εκτός των δύο ανακαινισμένων που προαναφέραμε.
Στην οδό Σωκράτους και οδό Μενελάου στην Καναπίτσα, στην Κολοκοτρώνη και Τριπόλεως, Κολοκοτρώνη και Βίτσι στον Πράσινο Λόφο και στην Πλατεία Αγίου Λουκά στο Παλαιό Ηράκλειο.
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία πιστοποίησης στις παραπάνω παιδικές χαρές και σύντομα θα πιστοποιηθούν  άλλες δύο.  Στην παιδική χαρά στο Ο.Τ. 216 στην οδό Πεύκων και Ρόδων και στην οδό Γράμμου και Σπ. Μελά στο Παλαιό Ηράκλειο.
Έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια 40.000 ευρώ για την τοποθέτηση κάγκελων και δαπέδων ασφαλείας για την ανακαίνιση της παιδικής χαράς στην οδό Φαιστού, στα Ηπειρώτικα. Πολύ σύντομα θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου γι’ αυτόν τον σκοπό. Υπάρχουν  δε όργανα προς φύλαξη για να τοποθετηθούν στην εν λόγω παιδική χαρά μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες των δαπέδων και κάγκελων.
Με το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έχει προϋπολογιστεί ένα κονδύλι 190.000 ευρώ για ανακατασκευή τεσσάρων ακόμη παιδικών χαρών.
Συγκεκριμένα:
Της Παιδικής χαράς στην Πλατεία Μανδηλαρά,
της Παιδικής χαράς στην οδό Μουσών ,
της Παιδικής χαράς στην Πρασίνου Λόφου απέναντι απο το Γήπεδο Ποδοσφαίρου και
της Παιδ. Χαράς στην οδό Καζαντζάκη .
Βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και το έργο θα γίνει με χρηματικούς πόρους του Δήμου.
Ανάλογες παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές όπως στην  πλατεία Μπομποτίνου, στην  Πλατεία Μακεδονίας, στην οδό Ορφέως και στην οδό Σουλίου.
Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί η Δημοτική αρχή φροντίζει ώστε οι χώροι που παίζουν τα παιδιά να αποκτήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται ώστε να απολαύσουν το παιχνίδι σε περιβάλλον με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Η ασφάλεια των παιδιών  είναι ο πρώτος και κύριος στόχος της Δημοτικής μας Αρχής.
Ελπίζουμε ότι οι συμπολίτες μας θα σεβαστούν τον χώρο των παιδικών χαρών και θα τον προστατεύουν από παρεμβατικές συμπεριφορές».

 

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.