Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Mεγάλο πρόβλημα ηχορύπανσης σε δρόμο της Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε

στις


Πινακίδες με όριο τα 20 χιλιόμετρα τοποθετούνται στην οδό Παπανικολή, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Μιλτιάδης Καρπέτας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συμπλήρωσε ότι παράλληλα θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους στην περιοχή η Τροχαία, μετά από σχετικό αίτημα που έχει απευθύνει ο Δήμος.
Ο κ. Καρπέτας τόνισε ότι “αυτό είναι το πρώτο μέτρο που θα απομειώσει το πρόβλημα και θα παρθούν και άλλα στη συνέχεια. Δεν θα διστάσω να πάρω προσωπικά την ευθύνη, έξω από διοικητικούς περιορισμούς και κανόνες, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί, γιατί είναι πραγματικό.»
Θυμίζουμε ότι είναι ένα πρόβλημα που έχει απασχολήσει και προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου όμως κυρίως απασχολεί και πάρα πολύ τους κατοίκους της περιοχής, καθώς στο συγκεκριμένο δρόμο αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα οι οδηγοί και καθώς ο δρόμος, μετά την ανάπλαση που έγινε, έχει φτιαχτεί με κυβόλιθους, η ηχορύπανση που δημιουργείται είναι ανυπόφορη. Ο δήμαρχος εξήγησε ότι αν και με την ίδια μέθοδο ανακατασκευάστηκαν και άλλοι δρόμοι (Βεροίας, Ψυτταλείας κ.α.) χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.    

Η αντίρρηση και η πρόταση από Χ. Νικολοπούλου και Σ. Σαραούδα  
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ακούστηκαν ενστάσεις για το ζήτημα της Τροχαίας και χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, κα Χαρίκλεια Νικολοπούλου ανέφερε: «Η Τροχαία με την δικαιολογία ότι δεν έχει προσωπικό δεν πρόκειται να έρχεται να ελέγχει την περιοχή.»
Ο κ. Καρπέτας απάντησε ότι ο δήμος θα πιέσει ώστε να γίνουν οι έλεγχοι από την Τροχαία.
Μία πρόταση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα κατέθεσε ο αρχηγός της «Ελπίδας», κ. Στράτος Σαραούδας, ο οποίος ενημέρωσε για την ύπαρξη μελέτης που δείχνει ότι η ηχορύπανση στην Παπανικολή είναι τριπλάσια της επιτρεπτής και πρότεινε ο δήμος να «πατήσει» πάνω σε αυτό και να διεκδικήσει την αφαίρεση των κυβόλιθων.
Ο δήμαρχος απάντησε προφανώς αστειευόμενος «μη με βάζετε σε πειρασμό να σας αναθέσω το έργο», καθώς θυμίζουμε ότι η επαγγελματική ιδιότητα του κ. Σαραούδα είναι Πολιτικός Μηχανικός. Πάντως ο επικεφαλής της «Ελπίδας» δεν φάνηκε να είχε διάθεση να αστειευτεί, καθώς προτίμησε να απαντήσει για την εθελοντική προσφορά του στα κοινά και κάλεσε τον δήμαρχο να λύσει το πρόβλημα.  
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι που βρέθηκαν στην αίθουσα δήλωσαν ανικανοποίητοι από τα μέτρα αυτά και ζήτησαν τη λήψη δραστικότερων.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ