Λαμπαδηδρομία στη μνήμη των 200 εκτελεσθέντων στο σκοπευτήριο Καισαριανής

0

Συμβολική λαμπαδηδρομία στη μνήμη των 200 κομμουνιστών που μεταφέρθηκαν από το Μπλόκ 15 και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές στο σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944, διοργανώνουν οι Δήμοι Χαϊδαρίου και Καισαριανής την Κυριακή 7 Μαΐου.

Οι δρομείς θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που έκαναν τότε τα γερμανικά καμιόνια, από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου έως το σκοπευτήριο. Η συνολική απόσταση είναι 13 χιλιόμετρα και η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:30 το πρωί.

Σε όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, θα υπάρχουν συνοδευτικά οχήματα της τροχαίας για την ασφάλεια των αθλητών, καθώς και νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Με την ολοκλήρωση της διαδρομής θα γίνει απονομή συμβολικών τιμητικών επαίνων συμμετοχής στο θυσιαστήριο της Καισαριανής.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι όσοι είναι ηλικίας άνω των 14 ετών, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέχρι και μία ώρα πριν από την εκκίνηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2132047236 και 2132047254.

Η λαμπαδηδρομία αποτελεί την κορύφωση των διήμερων πολιτικών, πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων που διοργανώνουν οι δύο Δήμοι για να τιμήσουν τους εκτελεσθέντες.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.