Λαϊκή συνέλευση στις «πυροβολημένες» κατοικίες της Καισαριανής

0

Ο Δήμος Καισαριανής πραγματοποίησε την Τετάρτη 13/7 λαϊκή συνέλευση στις αποκαλούμενες «πυροβολημένες» πολυκατοικίες.

Με τα σημάδια να υπάρχουν μέχρι σήμερα η ονομασία τους μετρά δεκαετίες πίσω και συγκεκριμένα το Δεκέμβρη του 1944 όταν οι σφαίρες γάζωναν ακόμα και τους τοίχους στα σπίτια της Καισαριανής.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος στέκεται στην επιτυχία της συγκέντρωσης-συζήτησης των κατοίκων της περιοχής με τον δήμαρχο, Ηλία Σταμέλο. Η κουβέντα άρχισε με την παρουσίαση από την πλευρά του δημάρχου της δύσκολης οικονομικής κατάστασης του δήμου, λόγω και των αλλεπάλληλων μειώσεων της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ έπειτα επεκτάθηκε στις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή να ενισχύσει τα οικονομικά χωρίς όμως να επιβαρύνει τους κατοίκους της Καισαριανής.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση για το περιεχόμενο της συζήτησης: «Στη συνέχεια, παρουσίασε τα έργα και τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί στην πόλη από την ανάληψη των καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής, στα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής με έμφαση στα ιδιαίτερα προβλήματα που υπάρχουν στις «Πυροβολημένες» πολυκατοικίες, καθώς και στις άμεσες προτεραιότητες και διεκδικήσεις που προτάσσει για να υλοποιηθούν αναγκαία για την πόλη μας έργα. Ακολούθησε έπειτα, πλούσια συζήτηση με τους κατοίκους. Έθεσαν ζητήματα που υπάρχουν στην περιοχή και συζήτησαν με το Δήμαρχο τις λύσεις που μπορούν να εξευρεθούν ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν. Οι κάτοικοι επεσήμαναν το θετικό αυτών των συγκεντρώσεων, καθώς με αυτές τις προσπάθειες ανοίγει η δυνατότητα να διεκδικούμε μέσα από τον κοινό μας αγώνα «ανάσες» ανακούφισης του λαού στα οξυμένα του προβλήματα. Παρόμοιες συγκεντρώσεις-συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες γειτονιές της Καισαριανής, με σκοπό να συνομιλήσουμε με όλους τους κατοίκους της πόλης μας».

Μην ξεχνάτε την εφημερίδα «ΧΤΥΠΟΣ». Κυκλοφορεί από το Σάββατο στα περίπτερα της Αθήνας και του Πειραιά. Με αποκλειστικές ειδήσεις ρεπορτάζ και άρθρα. Επίσης, με μεγάλες χρήσιμες προσφορές και δώρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.