Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

«Appodixi»: Αυτή είναι η εφαρμογή που θα σκανάρει και θα βρίσκει τις «μαϊμού» αποδείξεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καταναλωτής αφού κατεβάσει την εφαρμογή «appodixi» στο κινητό του, θα μπορεί να σκανάρει το barcode της απόδειξης που παραλαμβάνει για να διαπιστώσει αν μια απόδειξη είναι νόμιμη.

Τη νέα εφαρμογή σάρωσης αποδείξεων «appodixi» παρουσίασε ο Γιώργιος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, στο τονίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμη σε λίγες ημέρες για συσκευές με λειτουργικό Android και iOS. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συζητήσεις με τον υπουργείο Οικονομικών για να δίνεται μπόνους σε όποιον πολίτη προβαίνει σε επώνυμη καταγγελία.

Ο καταναλωτής αφού κατεβάσει την εφαρμογή στο κινητό του, θα σκανάρει το barcode της απόδειξης που παραλαμβάνει. Η εφαρμογή θα επεξεργάζεται τα στοιχεία για να διαπιστωθεί αν τα ποσά που αναγράφονται στην απόδειξη συμφωνούν με αυτά που έχουν αποσταλεί στην ΑΑΔΕ μέσω myDATA, όπως και εάν η ταμειακή είναι δηλωμένη στην Αρχή.

Αν η απόδειξη φαίνεται οτι δεν διασταυρώνεται ο αταναλωτής μπορεί να κάνει αναφορά επώνυμα ή ανώνυμα ενώ αμέσως ενημερώνονται οι ελεγκτικές αρχές που θα διαπιστώνει την παράβαση και θα επιβάει πρόστιμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ