Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν και χτύπησαν τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης

0

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε το πρωί της Τρίτης (13/7) ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, από ομάδα του γνωστού τοπικού αντιεξουσιαστικού χώρου που αντιδρά στα σχέδια αξιοποίησης του Ελληνικού και υποστηρίζεται από ένα μικρό μέρος της αντιπολίτευσης του δήμου.

 

Οι γνωστοί-άγνωστοι επιτέθηκαν στον Δήμαρχο της πόλης, με χτυπήματα απειλές και ύβρεις όταν εκείνος προσπάθησε να εισέλθει στο δημαρχείο. Μετά την επίθεση στον δήμαρχο, κατέλαβαν το δημαρχείο τρομοκρατώντας τους εργαζομένους, ενώ ανήρτησαν και πανό εναντίον του δημάρχου και της επένδυσης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ελληνικό.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν διακριτική καθώς οι εντολές που είχαν ήταν να μην επέμβουν για να μην δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια. Ωστόσο οι ομάδα των περίπου 50 αντιεξουσιαστών έκανε ανενόχλητη την δουλειά της και αποχώρησε μετά από περίπου 2 ώρες γεμίζοντας τους τοίχους συνθήματα και το προαύλιο του δημαρχείου με φειγ-βολάν.

Κύκλοι του δημάρχου δήλωσαν στο vimaonline.gr ότι, όσο και να προσπαθούν οι γνωστές αντιδραστικές δυνάμεις της μιζέριας και της οπισθοδρόμησης να σπείρουν το φόβο, τρομοκρατώντας την εκλεγμένη από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών δημοτική αρχή, δεν θα τα καταφέρουν.

Πρόκειται για άτομα γνωστά όπως αναφέρουν, που υποκινούνται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και που αντιτίθενται σθεναρά στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για την επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό. Πρόκειται για δυνάμεις της οπισθοδρόμησης, που αγωνίζονται διαρκώς να διατηρηθούν οι σημερινές εικόνες ντροπής, εγκατάλειψης και εξαθλίωσης που επικρατούν στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου. 

Τονίζουν δε, σε όλους τους τόνους, ότι η Διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, εγγυάται ότι η πόλη δεν πρόκειται να γίνει όμηρος εκείνων των ανθρώπων που τη θέλουν καθηλωμένη στη μιζέρια και στην οπισθοδρόμηση.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης γυρίζει σελίδα, τονίζουν και δηλώνουν πως οι εποχές όπου η καθημερινότητα του πολίτη υποβαθμιζόταν και η πόλη απαξιωνόταν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου

”Σήμερα το πρωί , κατά την είσοδό μου στο Δημαρχείο της πόλης μας , δέχθηκα βίαιη επίθεση από ομάδα ανθρώπων που είχε εισβάλει νωρίτερα σε αυτό και με τον τρόπο αυτό θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την επένδυση στο Ελληνικό αξιώνοντας παράλληλα να μείνουν σε αυτό οι μετανάστες.

Καταδικάζω απερίφραστα την βίαιη επίθεση τόσο σε μένα προσωπικά όσο και σε συνεργάτες και εργαζόμενους του Δήμου μας. Αυτές οι πρακτικές όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά αντιθέτως μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγέννηση της πόλης μας. Κάθε απόπειρα βίας εκφοβισμού και τρομοκρατίας θα πέσει στο κενό”

Η ομάδα κρούσης

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της σε πολλές εκδηλώσεις του δήμου τρομοκρατώντας πολίτες οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, και θέλουν τον χώρο του πρώην αεροδρομίου να παραμένει στην άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται, προωθώντας παράλληλα τις απόψεις μιας συγκεκριμένης μερίδας της αντιπολίτευσης η οποία αντιτίθεται στο επενδυτικό σχέδιο.

Η συγκεκριμένη αυτή πολιτική παράταξη διαφωνεί με το επενδυτικό σχέδιο προτείνοντας το σχέδιο της για πάρκο 6.000 στρεμμάτων στο οποίο θα υπάρχουν ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις με αποκλεισμό κάθε επιχειρηματικής δράσης. Όπως οι ίδιοι δηλώνουν το κράτος και οι δήμοι θα πρέπει να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων ενώ το υπόλοιπο μέρος θα καλύπτεται από δράσεις αυτοδιαχειριζόμενων δράσεων.

Ως εκτελεστικό βραχίονά τους χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη ομάδα αντιεξουσιαστών η οποία διοργανώνει συνέχεια δράσεις κατά της επένδυσης ενώ με το σημερινό γεγονός άσκησης βίας και προπηλακισμών στο πρόσωπο του δημάρχου αναβαθμίζεται και μετατρέπεται ο ρόλος τους, σε εργαλείο τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι αρχηγός της συγκεκριμένης ομάδας έχει απασχολήσει της αρχές για σχέσεις του με την τρομοκρατική ομάδα του Μαζιώτη.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.