Χαριστικό παζάρι διοργάνωσε το “Δίκτυο Πολιτών” στο Ηράκλειο

0

Πρωτοβουλία έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης

Μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους της πόλης βρήκε το πρώτο χαριστικό – ανταλλακτικό παζάρι ρούχων και αντικειμένων που διοργάνωσε το Σάββατο 16 Απριλίου στην κεντρική Πλατεία του Ηρακλείου η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών– Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη”.

Διατέθηκαν μεγάλες ποσότητες ρούχων για κάθε ηλικία, παιγνίδια και βιβλία ενώ οι προσφορές ξεπέρασαν τις προσδοκίες και αμέσως μετά το Πάσχα θα επαναληφθεί η διοργάνωση του παζαριού.
Στο δελτίο τύπου της παράταξης αναφέρονται τα εξής: “Στόχος του Δικτύου Πολιτών είναι αυτή η πρωτοβουλία έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης, να απλωθεί και σε άλλες συλλογικές δραστηριότητες όπως στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του πολιτισμού. Επιπλέον, σε συνεργασία με  άλλες δημοτικές κινήσεις και κοινωνικούς φορείς από τους γύρω Δήμους να στηθεί ένα ευρύτερο δίκτυο – ασπίδα προστασίας απέναντι στην οικονομική κρίση και ένα συλλογικό παράδειγμα  εναλλακτικής οργάνωσης της κοινωνικής ζωής στον αντίποδα του ατομισμού, του κοινωνικού κανιβαλισμού και της υποταγής των πάντων  στην ασυδοσία της αγοράς”.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.