Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συνεχίζεται η αντίσταση έναντια στις συγχωνεύσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Κατάληψη αποφάσισαν οι μαθητές

του 1ου και 2ου Γυμνασίων Ηρακλείου

• Ανακοίνωση-καταγγελία των 15μελων Συμβουλίων των δύο σχολείων
Στην κατάκληψη των σχολείων τους αποφάσισαν να προχωρήσουν οι μαθητές του 1ου και του 2ου Γυμνασίων Ηρακλείου εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συχγχώνευση των σχολείων τους. Το κείμενο της καταγγελίας-διαμαρτυρίας των 15μελων Συμβουλίων μαθητών των δύο σχολείων, που απευθύνεται μεταξύ άλλων στην Υπουργό Παιδείας και το Δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής είναι το εξής:

 

“Μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στη συγχώνευση των σχολείων μας τα 15μελή συμβούλια των δύο σχολείων, σε κοινή συνεδρίασή μας, σήμερα 14 – 4 – 11 αποφασίσαμε να προβούμε σε κατάληψη του σχολείου ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Εμείς σαν μαθητές δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί η μόρφωσή μας να είναι καλύτερη σε ένα σχολείο με περισσότερα παιδιά στην τάξη απ’ ότι είμαστε τώρα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί να μάθουμε περισσότερα με λιγότερους καθηγητές απ’ όσους έχουμε τώρα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα μας δώσει περισσότερα εφόδια το σχολείο όταν οι περικοπές δαπανών γι’ αυτό από το Κράτος είναι όλο και μεγαλύτερες και επίσης δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες σε ένα γιγάντιο και απρόσωπο σχολείο.
Το μόνο που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι το Κράτος μας θυσιάζει στο βωμό του χρήματος. Αυτό που ζητάμε είναι να μας δείξουν την προσοχή που δικαιούμαστε και να μας δώσουν τα εφόδια για να ανταπεξέλθουμε στην κοινωνία που δικαιούμαστε και όχι την κοινωνία που αυτοί διαμορφώνουν για τον εαυτό τους.
Είμαστε αναγκασμένοι σαν μαθητές να αντισταθούμε (και ζητάμε την συμπαράστασή  σας) σε αυτή την παράλογη λογική όσο περισσότερο μπορούμε.

ΤΑ 15ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 1ΟΥ ΚΑΙ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ