Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Στις 10 Νοεμβρίου τo 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Αναδάσωση και Αθλητισμός»  στην Πεντέλη

O Δήμoς Παντέλης ανέλαβε τη συνδιοργάνωση με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) του  2ο Πανελλήνιου Προγράμματος  «Αναδάσωση & Αθλητισμός» στην Πεντέλη. Στις 10 Νοεμβρίου από το πρωί,  η Πεντέλη  με το πληγωμένο βουνό, τον τελευταίο  πνεύμονα  ζωής στην Αττική, με  μια ανοιχτή  αγκαλιά θα υποδεχθεί μαθητές της Α΄ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης από όλα τα σχολεία της Αττικής, αθλητικούς συλλόγους, Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες να μεταλαμπαδεύσουν σε όλους ότι χρέος μας είναι να αγωνιστούμε και να κυνηγάμε την υπέρβαση.

“Ο Δήμαρχος, κ. Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, ως αθλητής και προπονητής ιππασίας, άνθρωπος του αθλητισμού δια βίου, δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε τέτοιες δράσεις” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.
Στις αθλητικές  εκδηλώσεις του προγράμματος «Αναδάσωση & Αθλητισμός» οι  μαθητές θα λάβουν μέρος σε κυκλική βιωματική προσέγγιση  σε οκτώ  Ολυμπιακά Αγωνίσματα με Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και σε  παιγνίδια Φυσικής Αγωγής. Παράλληλα θα παρακολουθήσουν Περιβαλλοντική εκπαίδευση από τους δασολόγους κ.κ Καψάλη Δ. και Θυμάκη Ν. και θα φυτέψουν δενδρύλλια με τη συνδρομή  των  υπευθύνων  αναδάσωσης από το Δήμο Πεντέλης. 
Οι αθλητικές εκδηλώσεις του προγράμματος «Αναδάσωση και Αθλητισμός» θα πραγματοποιηθούν  σε διαμορφωμένα γήπεδα για  τα  Ολυμπιακά Αθλήματα στη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.  Όσον αφορά στη δενδροφύτευση  θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, στην πρώην χωματερή επί σειρά ετών κοντά στο κοιμητήριο Μελισσίων,  την οποία καθάρισε η Διοίκηση  αποδίδοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους συνδημότες μας.
Οι Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες που συμμετέχουν είναι: Πύρρος Δήμας, Δημοσθένης Ταμπάκος, Λεωνίδας Κόκκας, Γιώργος Σιγάλας, Ειρήνη Αινδιλή, Νάσος Γαλακτερός, Έρρικα Πρεζεράκου, Φανή Ψαθά, Βασίλης Κολλάρος, Γιώργος Πετρέας, Βίκυ Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσιάνη, Κώστας Ταμπουρατζής, Ελένη Μπαλιούση κ.α.
Τέλος, ο Δήμαρχος για μια ακόμη φορά, εκφράζει την ιδιαίτερη εκτίμηση του για την πρωτοβουλία της ΕΘΝΟΑ στη διοργάνωση της ημερίδας αυτής, που αποτελεί προσφορά στα παιδιά και στο περιβάλλον.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ