Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Όχι 2 αλλά 3 Κυριακές με ανοιχτά μαγαζιά το Δεκέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ωράριο στα πολυκαταστήματα αποκαλύπτει τρίτη Κυριακή που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά μέσα στον Δεκέμβριο.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το εορταστικό ωράριο και όλα δείχνουν ότι τα μαγαζιά θα ανοίξουν φέτος για τρεις Κυριακές.

Παρότι ακόμα οι Εμπορικοί Σύλλογοι δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση, τα πολυκαταστήματα αποκαλύπτουν το «μυστικό» με μία επιπλέον ημερομηνία από τις «σίγουρες» που περιμέναμε.

Πιο αναλυτικά, οι δύο παραμονές (Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς) πέφτουν φέτος ημέρα Κυριακή και θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα κανονικά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Από εκεί και πέρα όμως, θα προηγηθεί ακόμα μία Κυριακή και αυτή θα είναι στις 17 Δεκεμβρίου.

Το ωράριο καταστημάτων τις Κυριακές του Δεκεμβρίου 2023

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, τις Κυριακές το ωράριο λειτουργίας ξεκινάει στις 11 το πρωί, όμως, την παραμονή 24/12 και 31/12 τα μαγαζιά συνήθως ανοίγουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Τι ισχύει με ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο ειδικά στις εκπτωτικές περιόδους σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων τους. Όμως, στις εορταστικές περιόδους Πάσχα και Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ανοίγουν κανονικά.

Ειδικότερα, σίγουρα θα παραμείνουν ανοιχτά τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, μένει όμως να αποσαφηνιστεί εάν θα ακολουθήσουν και την Κυριακή 17 του μήνα.

Πότε αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις 2024

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.

Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ξανά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ