Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Όχι στη διάλυση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε

στις



Συγκέντρωση ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά των ενεργειών της κυβέρνησης, που οδηγούν σε κλείσιμο τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 16.30. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

Τo Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου, με ομόφωνη απόφασή του, θεωρεί ότι:

«Οι Μονάδες Υγείας (Πολυϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ, παρ’ όλες τις εγγενείς αδυναμίες και ελλείψεις τους, είναι ο βασικός Δημόσιος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.

Μέσα στις δύσκολες εποχές ύφεσης και οικονομικής κρίσης, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει οικονομικά στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η μόνη διέξοδος των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και ιδιαίτερα των μικροσυνταξιούχων. Μόνο σε αυτά μπορούν να έχουν Δημόσια Δωρεάν Φροντίδα Υγείας. Αν κλείσουν, η λύση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από ιδιωτικά κέντρα, που θα τα αντικαταστήσουν, είναι μονόδρομος με όλα τα συνεπακόλουθα για τη Δημόσια Υγεία.

Οι Μονάδες Υγείας δεν πρέπει να κλείσουν ούτε μία ημέρα.

Οποιαδήποτε εξυγίανση, εξορθολογισμός και αλλαγή που επιβάλλονται, μπορεί και πρέπει να γίνουν εν λειτουργία τους.
Το δε προσωπικό που είναι εξειδικευμένο, με τεχνογνωσία, άριστη γνώση του αντικειμένου και πείρα, μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, χωρίς να μπει σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς έγινε όταν μεταφέρθηκε από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.
Με αυτό τον τρόπο και ο δοκιμαζόμενος Έλληνας δεν θα έχει κενό στη Δημόσια Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι ήδη υπάρχουσες παροχές δεν θα κινδυνεύσουν να καταργηθούν»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ