Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Φολέγανδρος: Το χρονικό της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονισμένη βρίσκεται η ελληνική κοινωνία για μια ακόμη γυναικοκτονία που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στη Φολέγανδρο.

Μετά από μέρες ερευνών για το θάνατο της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που είχε βρεθεί νεκρή στη θάλασσα, ο 30χρονος σύντροφός της ομολόγησε τελικά ότι αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος στη Φολέγανδρο και συνελήφθη.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, το ζευγάρι τσακωνόταν αρκετά τις τελευταίες ημέρες, ενώ το ίδιο συνέβη και το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ αμφότεροι βρίσκονται σε κίνηση με το αυτοκίνητο.

Τότε ο 30χρονος έβγαλε εκτός δρόμου το αυτοκίνητο και το έριξε στην βραχώδη πλαγιά 30 μέτρα, ενώ σε άλλα τόσα μέτρα θα έπεφταν στην θάλασσα.

Η κοπέλα βγήκε έξω, την ακολούθησε και την έσπρωξε στη θάλασσα. Χτύπησε σε κάποια βράχια και κατέληξε στη θάλασσα. Βούτηξε και αυτός στην θάλασσα, για να την βοηθήσει αλλά όταν την βρήκε αναίσθητη σηκώθηκε και έφυγε.

Σε βάρος του 30χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και θα επιχειρηθεί εντός της ημέρας να μεταφερθεί στην Εισαγγελία Νάξου.

 

Τι υποστηρίζει ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος όταν εντοπίστηκε από τις Αρχές, ήταν αφυδατωμένος και σε κακή κατάσταση, ενώ όσα έλεγε ήταν ακατάληπτα, καθώς βρισκόταν σε σύγχυση. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι πως «ήταν η κακιά η ώρα» και «μαλώσαμε, χάλασε η φάση».

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τοπική εισαγγελία που επιλήφθηκε του θέματος, προτού η υπόθεση παραπεμφθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και κηλίδες αίματος. Βρέθηκε επίσης σπασμένο το κολιέ που φορούσε η άτυχη 26χρονη.

Η 26χρονη κοπέλα η οποία είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, βρισκόταν στο νησί κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τον νεαρό φίλο της, ο οποίος έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας.

Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της, με τις Αρχές να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 26χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε την ταυτότητα ενός 30χρονου, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 26χρονης, και του οποίου αγνοείτο η τύχη.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, ενώ ο φίλος της έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Το ζευγάρι έκανε ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ στο νησί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cyclades Voice αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δει τη νεαρή κοπέλα νωρίτερα από το τραγικό συμβάν να οδηγεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, όχι ενοικιαζόμενο, σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, χωρίς να ντελαπάρει, πάνω σε βραχώδες σημείο.

Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και στράφηκε προς τη βραχώδη περιοχή.

Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα.

Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεαρή γυναίκα που φορούσε τα ρούχα της, η οποία, δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό, ήταν νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο εντόπισε κάτοικος του νησιού, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμενικό και την Αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 30χρονος φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή στην οποία βρέθηκε την Παρασκευή η νεαρή κοπέλα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει και οι άνδρες του Λιμενικού διαπραγματεύονταν μαζί του σχεδόν επί μία ώρα προκειμένου να παραδοθεί.

Η γυναίκα που αναγνώρισε τον 30χρονο φίλο της περιγράφει στο Open τη στιγμή που τον είδε και ενημέρωσε την αστυνομία.

Όπως λέει «είχε χαρακτηριστική κόμμωση και το συγκράτησα» και στην επιστροφή από μπάνιο σε παραλία του νησιού, περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει.

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», αναφέρει η κυρία Ειρήνη Μαρινάκη, στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν.

Μάλιστα περιγράφει ακριβώς τη στιγμή που είδε τον νεαρό, λέγοντας ο 30χρονος κινούταν και ήταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο. «Είχα συγκρατήσει το πώς είναι τα μαλλιά του, επειδή είναι πολύ φουντωτά και χαρακτηριστικά και είδα έναν άντρα εκεί χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα και κάποια μηχανή ή αυτοκίνητο σταματημένο στο δρόμο».

Η κ. Μαρινάκη η οποία ήταν περαστική μαζί με την οικογένειά της, σημειώνει ότι αφού τον είδε, έφυγε αμέσως και κάλεσε την αστυνομία.

 

 

[Πηγή: CNN Greece]
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ