Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Υπογραφή σύμβασης για τη δημιουργία Μουσείου Παπανικολάου στην Κύμη

Δημοσιεύθηκε

στις

Μουσείο αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα γιατρού Γεωργίου Παπανικολάου, πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στην Κύμη Ευβοίας, με τη σχετική σύμβαση για την υλοποίηση του να υπογράφεται σήμερα μεταξύ του δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου Νίκου Μπαράκου και της μουσειολόγου Ηλιάνας Ζιώγα. Το παρόν έδωσε και ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Παπανικολάου, Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το μουσείο θα στεγαστεί στην πρόσφατα ανακαινισμένη πατρική οικία του Γεώργιου Παπανικολάου στην Κύμη, ένα κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Εκτός από τα εκθέματα, που θα περιλαμβάνουν και προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Παπανικολάου, θα δημιουργηθούν διαδραστικές εφαρμογές, αίθουσα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, αίθουσα εκδηλώσεων και χώρος περιοδικών εκθέσεων».

«Η ίδρυση του Μουσείου Γεωργίου Παπανικολάου στη γενέτειρά του αποτελεί χρέος και ευθύνη μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα που με την ανακάλυψή του, το “Τεστ Παπ”, έχει σώσει τη ζωή αναρίθμητων γυναικών παγκοσμίως», τόνισε ο δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ