Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

ΥΠΕΣ για καύσωνα: Τηλεργασία και ευέλικτο ωράριο για τους δημοσίους υπαλλήλους

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με μέτρα για τον καύσωνα.

Ενόψει του κύματος καύσωνα, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με τα μέτρα προστασίας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών, από αύριο, Τρίτη, έως και την Πέμπτη (13/6).

Στα μέτρα για τον καύσωνα προβλέπεται τηλεργασία, όπως και ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για εκείνους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, προβλέπεται η τηλεργασία. Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, λόγω της φύσης των καθηκόντων τους, τότε μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας.

Η υπαγωγή τους σε ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον ελεγκτή ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.

Ευέλικτο ωράριο στο δημόσιο

Με τηλεργασία θα μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και δημόσιοι υπάλληλοι που δεν ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Για τις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι εφικτό, θα εφαρμόζεται ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης.

Για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας. Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών συστήνει να αποφύγουν να εργαστούν τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12.00 -17.00).

Καύσωνας: Αλλάζουν ραντεβού με το δημόσιο

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι λόγω του καύσωνα θα μετατεθούν ραντεβού των πολιτών με το δημόσιο.

«Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να παρέχουν αδιαλείπτως τις υπηρεσίες τους στους πολίτες και να μεριμνούν για την εύρυθμη λειτουργία τους», καταλήγει το υπουργείο Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ