Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τesla «σκορπά» τον θάνατο στην Κίνα: Συγκλονιστικό βίντεο από την πορεία χωρίς φρένα σε πολυσύχναστο δρόμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Συγκλονίζουν τα πλάνα του λευκό Tesla Model Y να επιταχύνει ξαφνικά λίγο αφού ο οδηγός φαίνεται να προσπαθεί να παρκάρει το αυτοκίνητο, το οποίο στη συνέχεια επιταχύνει και «πιάνει» τρομακτικές ταχύτητες σε πολυσύχναστους δρόμους της Κίνας.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα πλάνα που δείχνουν ένα Tesla «εκτός ελέγχου» να τρέχει στους δρόμους κινεζικής επαρχίας, σκορπώντας πανικό και σκοτώνοντας δύο άτομα, πριν τελικά πέσει πάνω σε ένα κτίριο και καταστραφεί ολοσχερώς.

Η οικογένεια του οδηγού δήλωσε σε τοπικά μέσα ότι ο 55χρονος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά και ότι αυτό δεν ανταποκρινόταν όταν πάτησε το πεντάλ του φρένου.

Από την πλευρά της, η Tesla δήλωσε ότι διερευνά το περιστατικό, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα της έδειξαν ότι το πεντάλ του φρένου του αυτοκινήτου δεν ήταν ποτέ ενεργοποιημένο ενώ αυτό έτρεχε με ταχύτητα μέσα στην πόλη.

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Tesla δήλωσε ότι συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές για να εντοπίσει την «αλήθεια» σχετικά με το τι οδήγησε στο ατύχημα.

Πλάνα από το περιστατικό έδειξαν ένα λευκό Tesla Model Y να μπαίνει αργά σε μια θέση στάθμευσης στην άκρη του δρόμου, πριν ξαφνικά εκτοξευτεί ξανά στο δρόμο.

Το Tesla εθεάθη να τρέχει με επικίνδυνες ταχύτητες μέσα σε πολυσύχναστους δρόμους της πόλης, χτυπώντας βίαια τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν σε ποδήλατα ή σκούτερ καθώς περνούσε.

Το αυτοκίνητο πλησίασε τελικά σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση όπου έπεσε πάνω σε ένα μικρό φορτηγό – σκορπίζοντας κομμάτια από ιπτάμενα συντρίμμια σε τουλάχιστον δύο ποδηλάτες – και στη συνέχεια συγκρούστηκε μέσα σε ένα σύννεφο καπνού και σκόνης πάνω σε κτίριο.

Σημειώνεται πως η Tesla έχει βρεθεί αντιμέτωπη και στο παρελθόν με ισχυρισμούς για βλάβη των φρένων στην Κίνα.

Στην ανακοίνωσή της προς το Reuters, η εταιρεία δήλωσε ότι ένας Κινέζος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου είχε διαταχθεί από δικαστήριο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αποζημιώσει την εταιρεία, αφού έκρινε ότι τα σχόλια που είχε κάνει στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τα προβλήματα με τα φρένα του ήταν ανακόλουθα με τα γεγονότα και είχαν βλάψει τη φήμη της Tesla.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ