Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το ωράριο για τα σχολεία διευρύνεται και η κυβέρνηση «ψάχνει» λύσεις για την καθαριότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Η κυβέρνηση εξετάζει τις αυξημένες ανάγκες καθαριότητας λόγω της διεύρυνσης του ωραρίου των σχολικών μονάδων», σημείωσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο απάντησής του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή με θέμα «την πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων σε καθαριότητα με μόνιμο προσωπικό».

«Παρίσταται αυξημένη ανάγκη λόγω του διευρυμένου ωραρίου, είναι μια συζήτηση που έχουμε τώρα και με τους δήμους και με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε να δούμε το πώς θα καλυφθεί αυτή η πρόσθετη ανάγκη, αφού την προσδιορίσουμε ακριβώς, και να την ποσοτικοποιήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών.

Στην ερώτηση του κ. Δελή, εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μονιμοποιήσει το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, ο κ. Βορίδης είπε: «Με έχει απασχολήσει, αλλά συναντώ μεγάλες δυσκολίες στο να μπορέσει να προσχωρήσει αυτό, και επί του παρόντος είναι κάτι το οποίο δεν εξετάζουμε».

«Υπάρχουν ζητήματα, όπως το πώς θα μονιμοποιήσεις τους εργαζόμενους που εργάζονται τρίωρα και με εννιάμηνες συμβάσεις, ενώ υπάρχει και το θέμα της ευελιξίας των δήμων να χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους που χρειάζονται, για να καλύπτουν αποτελεσματικότερα τις ανάγκες της καθαριότητας» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Δελής, μίλησε για εργαζόμενους που «ξεμεσιάζονται» να κρατούν καθαρά τα σχολεία και περνούν κάθε χρόνο μεγάλο άγχος, εάν θα έχουν δουλειά και εάν με το μισθό τους θα καλύπτουν τις βιοτικές ανάγκες τους.

«Υπάρχει υποστελέχωση στη σχολική καθαριότητα, ειδικά με τη διεύρυνση του σχολικού ωραρίου», είπε ο κ. Δελής, ο οποίος παρατήρησε ότι δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία με υγειονομική ασφάλεια ενόψει και ενός νέου κύματος κορονοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ