Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το κτήριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου στο Κερατσίνι αλλάζει

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της ανακατασκευής του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, σχεδιάζει τη δημιουργία και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού, καθώς και πολυχώρου πολιτισμού και λοιπών δραστηριοτήτων πολιτισμού.

Το κτήριο του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου αποτελεί μέρος της ιστορικής μνήμης της βιομηχανικής κληρονομιάς του Κερατσινίου και παρέμενε αναξιοποίητο για δεκαετίες.

Με το έργο αυτό εκτιμάται ότι επιτυγχάνεται η επανάχρηση και επανένταξη ανενεργών χώρων και κτηρίων στο αστικό ιστό, με σεβασμό στην ιστορία του κτιρίου και στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, με τη δημιουργία χώρων πολιτισμού και εκπαίδευσης δια βίου μάθησης,  το έργο συμβάλλει αφενός στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, αφετέρου στην ενίσχυση των συνεργιών για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Πριν την ολοκλήρωση του έργου και με στόχο την τελική διαμόρφωση των χώρων με βάση τις ανάγκες των ενδιαφερομένων, ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διενεργεί έρευνα μέσω ενός σύντομου ερωτηματολογίου, προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής, των πολιτιστικών φορέων, καθώς και των σπουδαστών και των επαγγελματιών του πολιτιστικού και δημιουργικού χώρου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ