Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Παρίσι τιμά τον Γιάννη Ρίτσο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Ρίτσο διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) στο Παρίσι, σε συνεργασία με το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και τον πολιτιστικό οργανισμό Delphys. Στην εκδήλωση συμμετέχει η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός Ιρέν Ζακόμπ και ο διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού και εκπρόσωπος του ΕΙΠ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βραδιά θα αρχίσει με διάλεξη του Γιώργου Αρχιμανδρίτη πάνω στο έργο «Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου και θα ακολουθήσει θεατρικό αναλόγιο με την Ιρέν Ζακόμπ, πρωταγωνίστρια των ταινιών του Κισλόφσκι, η οποία θα ερμηνεύσει τον μονόλογο «Ελένη» από την «Τέταρτη διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου.

H εκδήλωση, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 19:00, στο αμφιθέατρο Richelieu του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, πραγματοποιείται με τη στήριξη του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας Μαρτίνου, καθώς και του Ιδρύματος Jan Michalski.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ