Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τουρκική ακταιωρός επιδίωξε διάσωση του πλοίου ανοικτά της Σκύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρολίγον θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, όταν τουρκική ακταιωρός διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε μέχρι τη Σκύρο, όπου έπλεε ακυβέρνητο πλοίο, με πρόσχημα την παροχή βοήθειας στο πλοίο που κινδύνευε.

Σύμφωνα με το Star, η τουρκική ακταιωρός που ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια, διέσχισε το Αιγαίο και έφτασε μέχρι τη Σκύρο, όπου το φορτηγό πλοίο «New Leo» εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Οι επιβάτες του πλοίου είχαν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο όταν έφτασε το τουρκικό σκάφος στη περιοχή.

Το περιστατικό της διέλευσης της τουρκικής ακταιωρού στα διεθνή ύδατα, επιβεβαιώνουν και πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας. “Οι Τούρκοι έφτασαν αργά το μεσημέρι 2 ν.μ από το σημείο του ναυαγίου. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές αρχές είχε ήδη ολοκληρωθεί και τα 14 μέλη του πληρώματος του φορτηγού «NEW LEO» είχαν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερα Super Puma στη Σκύρο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι επιχείρησαν να στείλουν και ελικόπτερο Agusta Bell στην περιοχή του ναυαγίου. Στην περιοχή βρίσκονταν δυο Mirage της πολεμικής αεροπορίας που εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση. Δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς λόγω κακών καιρικών συνθηκών το τουρκικό ελικόπτερο δεν προσέγγισε και επέστρεψε στην Τουρκία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ