Ειδήσεις
Τα 3 βότανα που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε την αϋπνία
Υπάρχουν ποικίλοι παράγοντες που προκαλούν αϋπνία, με κύρια αιτία το καθημερινό άγχος.
Οι ακατάστατες ώρες του ύπνου, η ποσότητα της τροφής πριν την κατάκλιση, το αλκοόλ, η καφεΐνη, καθώς και το κάπνισμα είναι, συμπληρώνουν την πεντάδα των αιτιών, που αρκετοί ταλαιπωρούνται από την αϋπνία.
Σε περίπτωση, λοιπόν, που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε το βράδυ και δεν μπορείτε να «κλείσετε μάτι», μπορείτε να προμηθευτείτε τα κατάλληλα βότανα που σίγουρα θα σας βοηθήσουν να κάνετε έναν χαλαρωτικό ύπνο, ώστε την επόμενη ημέρα να είστε ξεκούραστοι και να έχετε διαύγεια στο γραφείο.
Ρίζα βαλεριάνας
Η ρίζα της βαλεριάνας είναι το μέρος του φυτού που βρίσκονται συγκεντρωμένα τα συστατικά με τις θεραπευτικές ιδιότητές της. Ως κατευναστικό φυτό χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα και ενδείκνυται μέχρι σήμερα για περιπτώσεις αϋπνίας.
Βοηθά στη χαλάρωση, στη μείωση του στρες και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Τα άνθη της είναι μικρά ροζ έως λευκά ανάλογα από την ποικιλία, σε σχηματισμό «ομπρέλας» στην κορυφή του φυτού, ενώ ο βλαστός σωληνοειδής και χνουδωτός. Η βαλεριάνα μπορεί να καταναλωθεί σε διάφορες μορφές, όπως εκχυλίσματα, τσάι ή συμπληρώματα διατροφής.
Χαμομήλι
Το χαμομήλι είναι μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εναλλακτικές θεραπείες για την προώθηση του ύπνου και τη θεραπεία της αϋπνίας. Tο συγκεκριμένο βότανο έχει ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από φλεγμονές, σπασμούς και μετεωρισμό, να προάγουν την χαλάρωση και να προστατεύουν από τα βακτήρια που προκαλούν έλκος στομάχου. Από τα άνθη του χαμομηλιού κατασκευάζεται τo ομώνυμο αφέψημα (τσάι). Έρευνες έχουν δείξει ότι το χαμομήλι έχει σημαντικά οφέλη όσον αφορά τη μείωση του άγχους
Λεβάντα
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας συμβάλλει στην βελτίωση του ύπνου και την χαλάρωση. Συνεπώς, ανακουφίζει από το άγχος και το στρες. Το αιθέριο έλαιο που περιέχουν τα φύλλα της χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία και για τη θεραπεία νευρασθενειών. Έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην επούλωση τραυμάτων.
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Ειδήσεις4 μήνες ago
Νόμπελ Ειρήνης: Πάνω από 300 οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα10 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Αγίας Βαρβάρας9 μήνες ago
Συναυλία με Nivo, Goin’ Through και Γιώργο Αλκαίο – ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΗΣ
-
Αθλητισμός6 μήνες ago
ΑΜΑΡΥΣΙΑ PRO: Το μεγάλο πυγμαχικό event έρχεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά στις 22/12
-
Αθηναίων7 μήνες ago
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν