Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο του 13ου Forum στον Πόρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με σημαντική συμμετοχή αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και βουλευτών της κεντρικής πολιτικής σκηνής πραγματοποιήθηκε το 13ο Forum Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον Πόρο στις 2-3-4 Σεπτεμβρίου έπειτα από πρωτοβουλία της Ένωσης Δημάρχων Αττικής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου ανέδειξαν θέματα που απασχολούν ενεργά την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως «Οι εργαζόμενοι στην Τ.Α.», «Η θέση της γυναίκας στην Τ.Α.» αλλά και «Η Καθαρή Ενέργεια (Α.Π.Ε.) -Διέξοδος για την ακρίβεια και το Περιβάλλον». Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου και με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, κ. Αθανάσιος Βερέμης παρουσίασε μια επετειακή και άκρως κατατοπιστική αναδρομή των γεγονότων που σημάδεψαν τον Ελληνισμό.

 

 

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. και Δήμαρχος Γαλατσίου, κ. Γιώργος Μαρκόπουλος  κατά τη διάρκεια της ομιλίας τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοί μας- της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι οι άνθρωποί μας. Η ομάδα μας. Οι συνεργάτες μας που δουλεύουν για να γίνουν οι πολιτικές, τα σχέδια και τα οράματά μας, πράξη. Καλοί εργαζόμενοι, σημαίνει καλές υπηρεσίες στον πολίτη. Με χαμόγελο. Με συνέπεια. Υπευθυνότητα. Και φυσικά, αποτελεσματικότητα. Άλλωστε στην Αυτοδιοίκηση η δουλειά δεν είναι απρόσωπη, έρχεσαι σε τακτική και απευθείας επικοινωνία με τον πολίτη. Για εμάς που περνάμε περισσότερες ώρες στο Δημαρχείο παρά στο σπίτι μας, το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας είναι πλέον η ευρύτερη οικογένειά μας, γι’ αυτό και οφείλουμε να τους στηρίξουμε». Όσο για τη θέση της γυναίκας στην Τ.Α. υπογράμμισε :«Η Αυτοδιοίκηση είναι χώρος στον οποίον μπορούν να σπάσουν στερεότυπα. Να καταρρεύσουν γυάλινες οροφές. Να αλλάξουν νοοτροπίες. Μας δίνει αυτές τις ευκαιρίες η άμεση επαφή και επικοινωνία που έχουμε με τον πολίτη. Ο άμεσος αντίκτυπος που έχει η δουλειά κι η παρουσία μας, στην καθημερινότητά του». Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΕΝ.ΔΑ, κ. Παύλο Καμάρα για την άριστη συνεργασία.

 

 

Το συνέδριο χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάκης Βορίδης, η Υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Τομεάρχης Τ.Α. , κ. Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ